Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Χάος με πλαστά χαρτονομίσματα και φουσκωτές κούκλες στο Κογκρέσο της Βραζιλίας...

Χάος με πλαστά χαρτονομίσματα και φουσκωτές κούκλες στο Κογκρέσο της ΒραζιλίαςΚατά της παραπομπής του προέδρου της χώρας Μισέλ Τεμέρ σε δίκη για διαφθορά ψήφισε το Κογκρέσο στη Βραζιλία. Η αντιπολίτευση στο...
κάτω σώμα του Κογκρέσου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων που απαιτούνταν για να παραπεμφθεί η υπόθεση του Βραζιλιάνου προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τεμέρ χαιρέτισε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την «καθαρή κι αδιαμφησβήτητη».

Ο πρόεδρος της Βραζιλιάς κατηγορούνταν πως έλαβε 12 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες από την εταιρεία JBS, κάτι που ο ίδιος βέβαια αρνείται.

Επί 513 μελών, 263 ψήφισαν κατά της παραπομπής Τεμέρ και 227 υπέρ. Χρειάζονταν όμως 342 ψήφοι για να περάσει.

«Με τη στήριξη που μου έδωσε το κάτω σώμα του Κογκρέσου, θα περάσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα» δήλωσε ο Τεμέρ. «Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στη χώρα μας. Η Βραζιλία είναι έτοιμη να αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται».

Δεσμεύτηκε δε να ολοκληρώσει τη θητεία του, που διαρκεί έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από σκηνές χάους και άγριες αντιπαραθέσεις. Οι βουλευτές φώναζαν, σπρώχνονταν, πετούσαν πλαστά χαρτονομίσματα στους αντιπάλους τους και εκτόξευαν κατηγορίες για διαφθορά. Οι βουλευτές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση εμφάνισαν φουσκωτές κούκλες που έδειχναν τον πρώην πρόεδρο της χώρας Λούλα ντα Σίλβα φυλακισμένο. Ο Λούλα καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και έξι μηνών και αντιμετωπίζει κι άλλες κατηγορίες για διαφθορά...

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ\

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ\\ΒΡΑΖΙΛΙΑ
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες