Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φάμελλος: Ας είναι καλά ο Μανιάτης...

...που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες στο ΥΠΕΝ...
 

Σε χθεσινές του δηλώσεις  ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής ΔΗΣΥ Αργολίδας και υπεύθυνος της ΚΟ ΔΗΣΥ για θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καταλογίζει στην...
κυβέρνηση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθυστέρηση 2,5 χρόνων ως προς την υπογραφή της ΑΕΠΟ του υδροηλεκτρικού έργου του φράγματος της Μεσοχώρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπέγραψαν μετά από 2,5 χρόνια την έτοιμη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για το Φράγμα Μεσοχώρας που τους παραδώσαμε».

Ο Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε τις δηλώσεις :

«Αφιερώνουμε στον κ. Μανιάτη τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Δημάρχου Πύλης, για τις δικές μας πρωτοβουλίες και τις πολυετείς καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης ΑΕΠΟ. Και, βέβαια, αναρωτιόμαστε γιατί δεν άδραξε την ευκαιρία να υπογράψει ο ίδιος την έτοιμη ΑΕΠΟ, όπως δηλώνει. Φαίνεται, ότι την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε σοβαρότερες ασχολίες και δεν πρόλαβε.

Ίσως γι’ αυτό δεν κατάφερε να κλείσει και τις ανεξέλεγκτες χωματερές, να υλοποιήσει ουσιαστική ανακύκλωση, να δημιουργήσει έστω έναν χώρο επικινδύνων αποβλήτων για την ελληνική βιομηχανία, να νομοθετήσει το σύστημα προστασίας της φύσης και να λύσει το θέμα των εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ή  να αναρτήσει τους δασικούς χάρτες.

Όπως δεν πρόλαβε και την Αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής, την ανάρτηση των Χαρτών Πλημμύρας, το Πρόγραμμα Παρακολούθησης των Θαλασσίων Υδάτων, την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε 200 οικισμούς Γ προτεραιότητας και τόσα άλλα, τα οποία μας βαρύνουν ως χώρα με ευρωπαϊκά πρόστιμα, καταδίκες, αλλά και αιρεσιμότητα, δηλαδή αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Ας είναι καλά που μας άφησε τόσες εκκρεμότητες και μπορούμε να αποδείξουμε ότι – επιτέλους -άρχισαν να υλοποιούνται ουσιαστικές πολιτικές για το περιβάλλον. Ζητάμε συγγνώμη που δεν απαντήσαμε στις  δηλώσεις του, εχθές, αλλά είχαμε πολλή δουλειά και δεν προλάβαμε»...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες