Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Το «παράλληλο νόμισμα» Μπερλουσκόνι...

Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν άρεσε στις αγορές... 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας προσδοκώντας να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πρότεινε την...
θέσπιση παράλληλου νομίσματος προκαλώντας αναταράξεις στις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων.
Η πρόταση δυο νομισμάτων

Σε άρθρο του στην συντηρητική εφημερίδα Libero, o επικεφαλής του Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γράφει:

«Όλες οι σημαντικές χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Μεγάλη Βρετανία, την Ρωσική Ομοσπονδία και την Ιαπωνία καταπολέμησαν την κρίση κόβοντας νόμισμα. Θα έπρεπε να το κάνουμε και εμείς, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην φάση αυτή, ο πληθωρισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος».

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η πρόταση δυο νομισμάτων (ενός εθνικού για τις εσωτερικές συναλλαγές και ενός άλλου, κοινού, για τις διεθνείς συναλλαγές) αναφέρεται σε μια πραγματικότητα ουσιαστικά παρόμοια με εκείνη που υπήρχε στην δεκαετία του 1980 και του 1990, με την Λιρέττα και το Ecu, για μερική επανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας του κράτους».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γράφει, επίσης, ότι η Φόρτσα Ιτάλια προτείνει «την εσωτερική χρήση του δεύτερου νομίσματος ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην ζήτηση και στην κατανάλωση, οι οποίες είναι και οι βασικοί μοχλοί για μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη της χώρας».

Ο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δηλώνει βέβαιος ότι η πρότασή του είναι συμβατή με τους κανόνες των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

Οι προτάσεις του πρώην Καβαλιέρε φαίνεται πως δεν άρεσαν στις αγορές καθώς άλμα σημείωσαν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων, διευρύνοντας τη διαφορά τους από τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 8 μονάδων βάσης σε υψηλό τριών εβδομάδων, στο 2,11%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε ένα μήνα...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες