Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017



Ληστές αλά Fast and Furious: Εκαναν επιδρομές σε εν κινήσει φορτηγά

Πρόκειται για συμμορία Ρουμάνων η οποία στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κυκλοφόρησε φαίνεται ότι δρούσε με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο. Σε πλάνα από μία επιδρομή τους σε περιοχή της Μαδρίτης, αποκαλύπτεται καρέ καρέ ο ακριβής τρόπος δράσης. Οι ληστές επιβιβασμένοι σε ένα 4χ4, πλησιάζουν με μεγάλη ταχύτητα ένα φορτηγό οδηγώντας με
ακρίβεια πίσω του ώστε να μην τους αντιληφθεί ο οδηγός του φορτηγού από τους πλευρικούς καθρέφτες. Στη συνέχεια πιάνουν δουλειά. Ένας από τους ληστές βγαίνει από το 4χ4 και κατευθύνεται προς το καπό του οχήματος, ενώ ένας δεύτερος ληστής πίσω τον κρατάει. Στη συνέχεια ο πρώτος ληστής προσπαθεί να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται τις πίσω πόρτες του φορτηγού και αρχίζει να τις επιφέρει χτυπήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές χρησιμοποιούσαν ιμάντες και αλυσοπρίονα προκειμένου να καταφέρουν να παραβιάσουν τις πόρτες των φορτηγών.
Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία που συνέλαβε τους δράστες, πρόκειται για τη μέθοδο «surfing», μία μέθοδο που χρησιμοποίησε και η ομάδα του Βιν Ντίζελ στο πρώτο Fast and Furious όπου πρωταγωνιστούσε και ο Πολ Γουόκερ.
Η συμμορία που δρούσε στην Ισπανία έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Δέκα άτομα συνελήφθησαν στη βίλα Becerril de la Sierra κοντά στη Μαδρίτη με τους αστυνομικούς να κατάσχουν 2.500 βρετανικές λίρες, walkie-talkie, ιμάντες, γάντια, αλυσοπρίονα και ό,τι άλλο χρησιμοποιούσαν στις επιδρομές τους. Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο επιδρομές, μία τον Φεβρουάριο και μία τον Ιούλιο στην οποία έκλεψαν εκατοντάδες κινητά αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Στην πρώτη ληστεία, η λεία τους ήταν περισσότερα από 400 κινητά τηλέφωνα αξίας περίπου 200.000 δολαρίων, τα οποία όμως εντόπισε αργότερα η αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές μετά την δεύτερη επιδρομή σχεδίαζαν να φύγουν στη Ρουμανία ώστε να μην εντοπιστούν.
Όπως εξήγησε η ισπανική αστυνομία, η συμμορία χρησιμοποιούσε τρία οχήματα ένα από τα οποία έπρεπε να διαθέτει ηλιοροφή. Με αυτή τη μέθοδο το όχημα με την ηλιοροφή πήγαινε ακριβώς πίσω από το πίσω μέρος του φορτηγού και οι επιδρομές έβγαιναν από την ηλιοροφή με την βοήθεια λουριών και ιμάντων. Μόλις έσπαγαν την κλειδαριές του φορτηγού, έμπαιναν στο εσωτερικό του και το άδειαζαν χωρίς να το αντιληφθεί ο οδηγός.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες