Τρίτη 22 Αυγούστου 2017




Στη φυλακή υποπλοίαρχος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου


Σε ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών καταδικάστηκε υποπλοίαρχος του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, όπως απεφάνθη το
ναυτοδικείο του Νινγκμπό στην Κίνα, εξαιτίας του περιστατικού σύγκρουσης ενός φορτηγού πλοίου ιδιοκτησίας της ναυτιλιακής DryShips με ένα αλιευτικό σκάφος το Μάιο του 2016 που οδήγησε στο θάνατο 19 ανθρώπους.
Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο υποπλοίαρχος Allan Mendoza Tablate θα οδηγηθεί στη φυλακή καθώς ήταν εκείνος που βρισκόταν στο πηδάλιο του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου Catalina (χωρητικότητας 74.432-dwt και κατασκευής 2005) όταν αυτό συγκρούστηκε με το αλιευτικό Lu Rong Yu 58398, στην πορεία του ταξιδιού του από το Λιανγιουνγκάνγκ προς το Καοσιούνγκ.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης των δύο πλοίων ήταν να βυθιστεί το αλιευτικό παρασέροντας στο θάνατο 19 μέλη του πληρώματός του, ενώ το Catalina του κ. Οικονόμου συνέχισε την πορεία του προς τον προορισμό του. Ωστόσο, μετά επέστρεψε στο λιμάνι του Νινγκμπό για τις έρευνες κατόπιν σχετικής εντολής από τις κινεζικές Αρχές.
Σύμφωνα με την απόφαση του κινεζικού δικαστηρίου, η αμέλεια του Tablate ευθύνεται για τη μοιραία σύγκρουση και έτσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τρεισήμισι ετών, με ελαφρυντικό το ότι ο φιλιππινέζικης καταγωγής υποπλοίαρχος ομολόγησε από μόνος του την πράξη του αλλά και το γεγονός ότι η ναυτιλιακή του κ. Οικονόμου προέβη σε καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων του αλιευτικού.
Πρόκειται για την πρώτη στα χρονικά ποινική υπόθεση που αναλαμβάνει να εκδικάσει κινεζικό ναυτοδικείο.
mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες