To νούμερο 2 του Βατικανού ο Pietro Parolin τη Δευτέρα κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη Ρωσία συναντήθηκε μ΄έναν υψηλό εκπρόσωπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Συρία και Ουκρανία.Κατά την επίσκεψή του οφείλει να συναντήσει τον Vladimir Poutine και τον πατριάρχη Κύριλλο.

Ο  καρδινάλιος Parolin είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Ιλαρίων διευθυντή των εξωτερικών υποθέσεων της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας  και οι 2 άνδρες  « υπογράμμισαν την  σύγκλιση των θέσεων τους υπέρ της εγκαθίδρυσης της ειρήνης στη Συρία », σύμφωνα μ΄έναν εκπρόσωπο τύπου της ρωσικήες εκκλησίας τον Alexeï Dikarev που επικαλείται το TASS.
« Αυτός τόνισε ότι η επιστροφή στην ειρήνη δεν μπορεί να είναι πιθανή παρά μετά την αναχώρηση όλων των μαχητών από τα κατεχόμενα εδάφη », προσθέτει το ρωσικό πρακτορείο.
O YΠΕΞ του Βατικανού από την πλευρά του χαιρέτισε την επιστροφή των χριστιανών στα εδάφη που ανακτήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος αλλά εξέφρασε την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Αναφορικά με την Ουκρανία ο μητροπολίτης Ιλαρίων χαιρέτισε τη θέση του Βατικανού  που εξέφρασε ανησυχία για το σχέδιο νόμου που προυποθέτει για το διορισμό μητροπολιτών τη σύμφωνη γνώμη του Κιέβου.
Ο Parolin οφείλει κυρίως να συναντηθεί την Τετάρτη με τον Vladimir Poutine στο  Sotchi αφού την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Sergueï Lavrov και τον πατριάρχη Κύριλλο.
Το no 2 toy Bατικανού ανέφερε σε μια συνέντευξή του νωρίτερα τον Αύγουστο  ότι η επίσκεψή του στη Ρωσία  « θα συμβάλει » σ΄ένα ενδεχόμενο ταξίδι που θα είναι ιστορικό αυτό του πάπα Φραγκίσκου στη Ρωσία.Belga 21.8.17
dimpenews.com