Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους υποψήφιους αρχηγούς

Κεντροαριστερά: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους υποψήφιους αρχηγούς
Στις 12 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία των 1000 υπογραφών για τους υποψήφιους αρχηγούς…
Ελπίδες ότι οι ανταγωνιστές της Vodafone θα καταθέσουν ανταγωνιστικές προσφορές υπάρχουν στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Από τις προφορικές επικοινωνίες που είχαν με στελέχη της Wind και της Cosmote περιγράφουν μια προσφορά της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ με ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τον Δεκέμβριο του 2017.

Στελέχη της επιτροπής Αλιβιζάτου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το ύψος της προσφορά που έλαβαν (1,2 εκ. ευρώ με τον ΦΠΑ), καθώς επισημαίνουν ότι η εταιρεία έχει έτοιμο το σύστημα από τη ΝΔ (σ.σ. εκλογή Μητσοτάκη) και ότι τότε χρειάστηκε μόλις ένα μήνα για να πραγματοποιήσει τις εκλογές.
Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα, που είναι η πιο πιθανή ημέρα συνεδρίασης της επιτροπής Αλιβιζάτου. Εκεί θα πέσουν στο τραπέζι και συστήματα που διαθέτουν πανεπιστήμια και επιμελητήρια και τα οποία μπορούν να καλύψουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.
Οι αντιδράσεις των υποψηφίων
Άπαντες οι υποψήφιοι αρχηγοί αντέδρασαν με ψυχραιμία. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν ότι τα διαδικαστικά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες και ότι αυτό που προέχει είναι η στρατηγική επιλογή για τον νέο φορέα και η σύγκριση των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του χρόνου. Καμίνης και Ανδρουλάκης δείχνουν να μη διαφωνούν στην παράταση της διαδικασίας, αντίθετα από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά επισημαίνεται πως «η εκλογή δε μπορεί να γίνει σήριαλ».
Κανείς, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί εκλογές χωρίς ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων όσων θα ψηφίζουν. Αν συμβεί αυτό είναι πιθανό να έχουμε αποχωρήσεις από την κούρσα.
Η μάχη των υπογραφών
Μέχρι να τελειώσει η εκκρεμότητα οι υποψήφιοι έχουν διορία μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα για να καταθέσουν τις 1000 υπογραφές.
Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη καταθέσει υπογραφές νέων, αλλά οι συνεργάτες της έχουν ακόμη στα χέρια τους χιλιάδες ακόμη υπογραφές που δεν αποκλείεται να τις καταθέσουν. Χιλιάδες είναι οι υπογραφές που έχει συλλέξει και η Σεβαστουπόλεως για την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη.
Υπογραφές από κάθε καποδιστριακό δήμο έχει το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη φρόντισαν να εκπροσωπηθούν όλες οι περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να υπογραμμίσουν τον τίτλο... Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα.
Το ιδιαίτερο συμβολισμό των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό εμπεριέχει η λίστα των υπογραφών του Γιάννη Μανιάτη ενώ τις απαραίτητες υπογραφές έχει ήδη καταθέσει και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Στις 11 το πρωί θα καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Χθες κατέθεσε περισσότερες από 2000 υπογραφές ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας και αναμένονται ο Δημήτρης Τζιώτης και ο Κώστας Γάτσιος.newsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες