Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

«Έφυγε» ο Τσαρλς Μπράντλεϊ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσαρλς Μπράντλεϊ
...η ψυχή της αμερικανικής σόουλ...
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών, χάνοντας...
τη μάχη με τον καρκίνο, ο τραγουδιστής της σόουλ, Τσαρλς Μπράντλεϊ.

Ο Μπράντλεϊ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου πριν από ένα χρόνο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε την ακύρωση της περιοδείας του στις ΗΠΑ, τη Νότια Αμερική και την Ευρώπη, καθώς ενώ είχε υποβληθεί σε θεραπεία, ανιχνεύθηκε μετάσταση στο ήπαρ του.

Με ανακοίνωση του εκπροσώπου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Σάββατο (23/9), έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ερμηνευτή με το ψευδώνυμο «the screaming eagle of soul», ο οποίος έγινε διάσημος σε μεγάλη ηλικία.

«Ο Μπράντλεϊ ήταν πραγματικά ευγνώμων για όλη την αγάπη που εισέπραττε από τους θαυμαστές του και ελπίζουμε ότι το μήνυμά του για αγάπη θα συνεχίσει να μεταδίδεται» σημείωσε ο εκπρόσωπός του.

«Σας αγαπώ όλους εκεί έξω, κάνατε τα όνειρά μου πραγματικότητα. Όταν επιστρέψω, θα επανέλθω δυνατός, με την αγάπη του Θεού. Με τη θέληση του Θεού, θα επιστρέψω σύντομα», είχε αναφέρει στο τελευταίο μήνυμα προς τους θαυμαστές του ο καλλιτέχνης.

Ο Τσάρλς Μπράντλεϊ γεννήθηκε στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα το 1948. Μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας στο Μπρούκλιν. Ταξιδεύοντας συνεχώς, έκανε διάφορες δουλειές, όπως μάγειρας σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Μέιν, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν άστεγος.

Λίγο καιρό πριν αρχίσει να παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Τζέιμς Μπράουν με τίτλο «Black Velvet», δολοφονήθηκε ο αδελφός του Τζο. «Χρειάστηκε να περάσουν 62 χρόνια για με βρει κάποιος» δήλωσε στο NPR το 2011, «αλλά ευχαριστώ τον Θεό. Κάποιους ανθρώπους δεν τους ανακαλύπτουν ποτέ», είχε αναφέρει ο ερμηνευτής.

Σε συνέντευξη του 2016 στο Rolling Stone, είπε ότι στην πρώτη του εμπειρία από συναυλία του Τζέιμς Μπράουν, στο θέατρο Apollo της Νέας Υόρκης το 1962, του «κόπηκε η ανάσα».

«Δεν ήξερα ποιος ήταν ο Τζέιμς Μπράουν, αλλά ήθελα να τον δω» είπε. «Όταν κάλεσαν τον Τζέιμς Μπράουν στη σκηνή, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι είχαν αυτό το μωβ και το κίτρινο φως – τα δύο αγαπημένα μου χρώματα. Και ήρθε στη σκηνή, πετώντας στο ένα πόδι και είπα, “Τι στο καλό είναι αυτό;”. Και ήμουν υπνωτισμένος. Είχα απλά φύγει. Ήμουν συγκλονισμένος. Σοκαρισμένος. Είπα: «Πω πω. Θέλω να γίνω κάτι τέτοιο»».

Ο Μπράντλεϊ κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ με τη δισκογραφική εταιρεία Daptone Records: No Time for Dreaming (2011), Victim of Love (2013) και Changes (2016). Ανάμεσα στις επιτυχίες του είναι τα τραγούδια «The World (Is Going Up in Flames)» και «Strictly for You». Ο ίδιος έδινε συναυλίες στα πιο δημοφιλή φεστιβάλ: Primavera Sound, Coachella, Lollapalooza και Glastonbury.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες