Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Άρχισαν «τα όργανα»...

Η αρχηγός του AfD ζητά να φύγει από το κόμμα η Πέτρι... Δείτε το βίντεο...

Γερμανία: Η λεσβία σταρ του AfD δείχνει την "έξοδο" στην πρόεδρο Φράουκε Πέτρι 

Η Αλίς Βάιντελ, ηγέτης του...

ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της Γερμανίας, AfD, δείχνει την "έξοδο" στην ομοιδεάτισσά της και επικεφαλής του κόμματος Φράουκε Πέτρι.

Πριν από λίγες ώρες, η Πέτρι εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου του κόμματός της ότι δεν θα συμμετέχει στην Κ.Ο του κόμματός της. Η καστανόξανθη οικονομολόγος και δηλωμένη ομοφυλόφιλη δήλωσε ότι η Φράουκε Πέτρι πρέπει να αποχωρήσει, όχι μόνο από την ΚΟ, αλλά και από το κόμμα.   
Μάλιστα, ο πρώτος επιλαχών, υπό την Πέτρι, ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κάλεσε και αυτός την Πέτρι να αποχωρήσει και δήλωσε ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος μαζί με τη Βάιντελ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο επικεφαλής βουλευτής από την περιφέρεια του Sachsen-Anhalt, Αντρέ Πόγκενμπουργκ κάλεσε την Πέτρι να εγκαταλείψει το κόμμα.

Λίγες ώρες μετά την αλματώδη άνοδο των ποσοστών του κόμματος στις εκλογές της Κυριακής, η Πέτρι ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη νέα Bundestag.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη σε μια συνέντευξή τύπου στην οποία ήταν παρόντες τα άλλα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος η Άλις Βάιντελ και ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

«Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω μαζί με τους βουλευτές του AfD» ανακοίνωσε η Πέτρι και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει καμία άλλη εξήγηση.

Όπως μεταδίδει η DW εδώ και μήνες υπήρχε διαμάχη ανάμεσα στα τρία κορυφαία στελέχη του AfD.

Η παραίτηση αυτή ταράζει τα νερά στο ξενοφοβικό κόμμα το οποίο σε μια βραδιά θρίαμβο για το ίδιο κατάφερε να ξεπεράσει την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε ποσοστό ψήφων στη Σαξονία, συγκεντρώνοντας 27% έναντι 26,9% του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έλαβαν μόλις το 10,5% των ψήφων, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το κόμμα Η Αριστερά (16,1%).

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που κατέγραψε η AfD σε όλη τη γερμανική επικράτεια στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες