Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«Αγρίεψαν» με τον Μπίστη

Νέες διαφωνίες προέκυψαν με τους υποψήφιους του νέου φορέα. Πέραν των γνωστών για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τώρα υπάρχουν ενστάσεις από τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη και Γιάννη Μανιάτη με την πρόταση να οριστεί εκπρόσωπος τύπου για την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη στην Κεντροαριστερά, ο Νίκος Μπίστης.
Τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι για τον νέο φορέα, ήτοι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης και Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμούν ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά δεν
συμφωνούν να είναι εκπρόσωπος τύπου ένα στέλεχος που βρίσκεται στο επιτελείο ενός υποψηφίου, και συγκεκριμένα στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά.
Οι τέσσερις υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν κάποιο πρόσωπο να αντιπροτείνουν και εκτιμούν ότι ο εκπρόσωπος του νέου φορέα θα πρέπει να είναι ένα ουδέτερο πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Το ζήτημα να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου για την επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, το είχε προτείνει ως θέμα ημερήσιας διάταξης ο ίδιος ο Νίκος Αλιβιζάτος, εκτιμώντας ίσως ότι έχουν γίνει επικοινωνιακά λάθη στην πορεία, σε συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή.  Εκεί έγινε συζήτηση επί αρκετή ώρα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο υπεύθυνος Τύπου πρέπει να είναι δημοσιογράφος και κάποιους άλλους να τονίζουν ότι πρέπει να είναι πολιτικό στέλεχος.
Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε ο Νίκος Μπίστης, από τον Δ. Ρέππα, πρόταση με την οποία συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ορισμένοι ζήτησαν χρόνο να το σκεφτούν. Σύμφωνα με πηγές ο Ν. Αλιβιζάτος έδειξε να το σκέφτεται με αποτέλεσμα να προτείνει ο Α. Βγόντζας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα και ο κ. Αλιβιζάτος να παραπέμψει το ζήτημα  για οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη.
Για τις κάλπες
Παράλληλα, ο κ. Αλιβιζάτος έστειλε και ένα διάγραμμα με το πώς θα στηθούν οι κάλπες, ενώ αναμένεται και νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα τεθούν οι λεπτομέρειες επί τάπητος.
«Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, ως τα μόνα κοινοβουλευτικά κόμματα που εμπλέκονται στη διαδικασία, δέχθηκαν αυτά να είναι οι συμβαλλόμενοι με τις 2 εργολάβους/εταιρίες», ενημερώνει ο κ. Αλιβιζάτος και προσθέτει: «Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό μας διευκολύνει τα μέγιστα, αφού διαθέτουν ΑΦΜ και είναι εξ ορισμού πιο φερέγγυα (ως δικασιούχοι κρατικής επιδότησης) από την ΑΜΚΕ που, σύμφωνα με τον αρχικό μας σχεδιασμό, είχαμε αποφασίσει να συστήσουμε (με τους λογιστές που θα υποδείκνυαν οι υποψήφιοι)».iapopsi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες