Samer al-Sabhan
τα νέα αφεντικά της Ράκα
Οι κούρδοι των FDS δεν άνοιξαν μόνο την κερκόπορτα για να διαβούν οι αμερικανοί και να πατήσουν την απόρθητη γι αυτούς Συρία αλλά οι  »απελευθερωτές της Ράκα » προσκάλεσαν στη Ράκα ως και υπουργό της σαουδαραβικής μοναρχίας που αιματοκύλισε τη χώρα.Που υπήρξε η πνευματική κοιτίδα των τζιχαντιστών , ο σπόνσοράς τους σε χρήμα και όπλα. Η Ράκα παραδίδεται στο βασίλειο των ουαχαμπιτών.
Aφότου απέτυχαν στο Ιράκ οι αμερικανοί επικεντρώνονται στο Β της Συρίας: οι κούρδοι πολιτοφύλακες FDS υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ που πήραν την πόλη της  Raqqa από την  Daech, βλέπουν αυτήν την πόλη ως ένα μέρος της  «Ομοσπονδιακής Συρίας » όπως ανακοίνωσαν στις 20 Οκτώβρη.
Ο σαουδάραβας υπουργός δεν πήγε με σαρίκι για να μην προκαλέσει αλλά μεταμφιέστηκε με τζιν για ευνόητους λόγους.
Ανακοίνωσαν ότι οι κάτοικοι της  Raqqa και των περιχώρων της θ΄αποφασίσουν για το μέλλον τους στο πλαίσιο μιας  « Συρίας δημοκρατικής και ομόσπονδης». Η αντίληψη αυτή ανάγεται προφανώς στο projet έπειτα από το 2011 ακολουθούμενο από ΗΠΑ για « διαμελισμό της Συρίας».
L’image contient peut-être : 1 personne
Σε ανακοινωθέν επ΄ευκαιρία της απελευθέρωσης της πόλης οι  (FDS) υπογράμμισαν ότι θα παραμείνουν δεσμευμένοι για την προστασία «των συνόρων της επαρχίας της Raqqa » έναντι κάθε εξωτερικής απειλής. Ποιές είναι αυτές οι απειλές; To ανακοινωθέν δεν διευκρινίζει αλλά είναι εύκολο να υποθέσει κανείς για ποια απειλή μιλούν οι FDS : το συριακό κράτος.Οι FDS ομοίως υποσχέθηκαν να εμπιστευθούν τον έλεγχο της Raqqa « στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης », είδος οργάνου που συγκροτήθηκε μετά από ψηφοφορία μη συνταγματική διοργανωμένη το Σεπτέμβρη στη Β Συρία.
Ως αντίδραση στο ανακοινωθέν των FDS, ο σύριος Υπ.της Επανασυμφιλίωσης ο  Ali Haïder, υπογράμμισε ότι η τύχη της  Raqqa θα είναι μοναδικά διαπραγματευμένη ως μέρος ενσωματωμένο της συριακής πολιτειακής δομής. Την Πέμπτη 19 Οκτώβρη η εκπρόσωπος τύπου της γαλλικής διπλωματίας η  Agnès Romatet-Espagne εκτίμησε ότι η δημιουργία ενός κράτους στη  Raqqa, αφότου εκριζώθηκε η  Daech θα είναι μέρος των προτεραιοτήτων του Παρισιού.
Οι δηλώσεις αυτές του Quai d’Orsay επέρχονται μετά την απογοήτευσή της για τον μη διαμελισμο του Ιράκ δια της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν.
Samer al-Sabhan με Brett McGurk. Ράκα
Οι χρήστες του διαδικτύου διέδωσαν φωτογραφίες όπου εικονίζεται  υπουργός  σαουδάραβας για υποθέσεις του αραβικούού κόλπου ο  Samer al-Sabhan, συνοδεία του Brett McGurk, ειδικού αντιπροσώπου του Donald Trump παρά τη διεθνή συμμαχία στη Raqqa. Φαίνεται ότι συνάντησαν Iεκπροσώπους των κούρδων.presstv
ΥΓ. και μια λεπτομέρεια για να μην προκαλέσει ο σαουδάραβας υπουργός πήγε στη Ράκα με τζιν και όχι με το σαρίκι που εμφανίζεται στις δημόσιες εμφανίσεις στη χώρα του και αλλού.
dimpenews.com