Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Καλύτερα εκλογές παρά κυβέρνηση μειοψηφίας...

λέει η Ανγκελα Μέρκελ...

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, μία ημέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για...
σχηματισμό κυβέρνησης, με την αποχώρηση των Φιλελεύθερων (FDP).

Σε δηλώσεις της η Άνγκελα Μέρκελ, διαμήνυσε πως προτιμά να προχωρήσει σε νέες εκλογές, από το να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας. «Η άποψη μου είναι πως οι νέες εκλογές είναι το καλύτερο μονοπάτι» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κ. Μέρκελ στο τηλεοπτικό κανάλι ARD, σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί αργότερα το βράδυ. Η ίδια πρόσθεσε πως στα σχέδια της δεν περιλαμβάνεται το να είναι καγκελάριος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την παραίνεση του προέδρου της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ για συνέχιση των συνομιλιών με όλα τα κόμματα που θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει κυβερνητικοί εταίροι του CDU/CSU, «δείχνοντας» με αυτό τον τρόπο τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Σταϊνμάγερ, μετά τη συνάντηση με την Α. Μέρκελ, «η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Γερμανία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πρωτοφανής», δηλώνοντας πως «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη να προσπαθήσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο άμεσο μέλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SPD από την πλευρά του επέμεινε στη θέση ότι δεν θα συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού», αφενός λόγω της εκλογικής φθοράς που υπέστησαν, αφετέρου γιατί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ελάμβανε το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»...


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες