Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κακλαμάνης: Δεν προβλέπεται η παραλαβή απόρρητων εγγράφων από τον προεδρεύοντα...

«Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά της Βουλής, σε εμένα γύρισε να τα καταθέσει ο Ανδ. Λοβέρδος», δήλωσε ο...
αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ τόνισε ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής η παραλαβή απόρρητων εγγράφων από τον εκάστοτε προεδρεύοντα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα «ήταν απόρρητα», αλλά όπως τόνισε, «δεν είχαν όλα την ίδια διαβάθμιση, άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο».

Σημείωσε επίσης ότι, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε να παραδώσει τα έγγραφα στο προεδρείο της Βουλής, «μου ήλθε στο μυαλό ο Θεόδωρος Πάγκαλος που σε αντίστοιχη περίπτωση παρέπεμψε στον εισαγγελέα με το αδίκημα της κατασκοπείας δημοσιογράφο για διαρροή επίσημου έγγραφου».

«Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Κοινοβούλιο», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα δημοσίως τα έγγραφα. Τα έβαλα σε έναν φάκελο ενώπιον των βουλευτών και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι από το 1990 που ο ίδιος είναι βουλευτής δεν είχε συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό στη Βουλή.

Όπως τόνισε, το σοβαρότερο ζήτημα, για εκείνον, είναι πώς διέρρευσαν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η Ν.Δ.», ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες