Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Εξουδετερώθηκε ένα δίκτυο ουκρανών πρακτόρων που διείσδυσε στην Λαική Δημοκρατία του Lοugansk.


To Yπουργείο Ασφάλειας του Κράτους και το Υπ.Εσωτερικών της Λαικής Δημοκρατίας του  Donetsk πληροφορεί ότι στη συνέχεια μιας επιχείρησης αντικατασκοπείας και αντισαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με το Υπ.Ασφάλειας του κράτους και το Υπ.Εσωτερικών της Λαικής Δημοκρατίας του Lougansk, η πλειοψηφία των μελών μιας εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον έλεγχο της Γ Διεύθυνσης των πληροφοριών του Υπ.Άμυνας της Ουκρανίας  εξουδετερώθηκε. Ο κύριος σκοπός αυτής της οργάνωσης ήταν να προετοιμάσει τρομοκρατικές ενέργειες επί τους εδάφους της RPL με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις 2 Λαικές Δημοκρατίες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι πράκτορες των ουκρανικών ειδικών μυστικών υπηρεσιών διείσδυσαν στην διοίκηση της RPL κι αποπειράθηκαν  να δυσφημίσουν την δραστηριότητα των υπηρεσιών διατήρησης της τάξης κι ασφάλειας των 2 Δημοκρατιών.Ομοίως προέβλεψαν τη διάδοση μαζικά ψευδών κια μεροληπτικών πληροφοριών  στοχεύοντας να θέσει σε κίνδυνο τους διευθύνοντες των υπηρεσιών ασφάλειας των RPD/RPL για να παραλύσουν την εργασία τους και να επιτρέψουν την εκκένωση του δικτύου πρακτόρων που ξεσκεπάστηκαν.
Τώρα η έρευνα είναι σ΄εξέλιξη και οδηγήθηκαν σε ανακρίσεις άτομα που συνελήφθηκαν για την ταυτοποίηση και σύλληψη των συνεργών τους.
Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης η ζωή στο Lougansk ακολούθησε ένα ρυθμό ημικανονικό εκτός από κάποια δυσλειτουργία των τηλεφωνικών συνδέσεων.
πηγή: Υπουργείο Ασφάλειας του Κράτους της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.nrt24.ru  22.11.17
Χθες 22 Noέμβρη ο Υπ.Εσωτερικών της Δημοκρατίας του Λούγκανσκ που παραμένει στο πόστο του παρά την απομάκρυνσή του από τον επικεφαλή της Λαικής Δημοκρατίας είχε σύσκεψη με παράγοντες του Υπ.του και βουλευτές και τη Διεύθυνση της Αστυνομίας. Ο Igor Kornet ευχαρίστησε τους παρόντες γιατί παρέμειναν πιστοί στο καθήκον τους μη γενόμενοι επίορκοι και τους ενημέρωσε για την κατάσταση.
« Η κατάσταση ήταν περίπλοκη.Έγιναν επιτυχείς συλλήψεις.Δόξα τω Θεώ ενεργήσαμε για το καλό χωρίς αιματοχυσία. »rusvesna 23.11.17
Συγκεχυμένη ήταν η κατάσταση στη Λαική Δημοκρατία του Louhansk τις τελευταίες ημέρες. Ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας κατήγγειλε την Τετάρτη μια απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε προχθες από τον τ. υπουργό εσωτερικών τον Igor Kornet,που απολύθηκε την Δευτέρα 20 Νοέμβρη.
Αταυτοποίητοι ένοπλοι με στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά εμφανίστηκαν την Τρίτη στους δρόμους του Louhansk και μπλόκαραν το κέντρο της πόλης.Πολλά δημόσια κτίρια εκκενώθηκαν ακόμη και σχολεία…..
« Είναι μια προσπάθεια να πάρουν την εξουσία », δήλωσε ο Igor Plotnitski στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το site του στο internet.
Ο Υπ.Εσωτερικών ο Igor Kornet δήλωνε προχθες ότι παραμένει στο πόστο του παρά την εκπαραθύρωσή του κι απαίτησε τη δίωξη πολλών προσωπικοτήτων της περιοχής για συνεργασία με το Κιέβο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες