Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018


Πώς σώθηκε ο έλληνας πιλότος από τους Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο της Καμπούλ

2018-01-21T132334Z_989532123_RC1F7DD7E840_RTRMADP_3_AFGHANISTAN-ATTACKΤις ώρες αγωνίας που πέρασε ενώ στο ξενοδοχείο τους είχε γίνει επίθεση Ταλιμπάν περιγράφει ένας από τους δύο έλληνες πιλότους που παγιδευτήκαν σε αυτό.

Παράλληλα, διαψεύδουν και οι δύο την πληροφορία από την αστυνομία του Αφγανιστάν ότι υπάρχει και ένας Έλληνας μεταξύ των 18  καταγεγραμμένων θυμάτων της επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για θύμα από την Ελλάδα. Προσέθετε ότι οι δύο έλληνες πιλότοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.
Ο Μιχάλης Πουλικάκος και ο Βασίλης Βασιλείου έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους και πλέον δεν διατρέχουν κίνδυνο. Και οι δυο πιλότοι είναι ασφαλείς σε βρετανική βάση και αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.
Η ομηρία των ανθρώπων στο νοσοκομείο κράτησε πάνω από 12 ώρες (REUTERS/Omar Sobhani)
Μαρτυρία-σοκ
Μιλώντας στο Star, ένας από τους δύο πιλότους ο Βασίλης Βασιλείου είπε ότι είχε φτάσει στο δωμάτιό του στον 5ο όροφο όταν άκουσε τους πυροβολισμούς.
«Πριν κλείσω τα φώτα είδα τους security να τρέχουν προς το βουνό. Ήταν καμιά δεκαριά άτομα, ήρθαν στον 5ο όροφο έσπασαν την πόρτα του διπλανού δωματίου για να μπορούν να βλέπουν στην πλατεία.
» Όταν άρχισαν να πυροβολούν έκανα μια γρήγορη κίνηση και άνοιξα τη μπαλκονόπορτα για να φαίνεται ότι έχω πηδήξει. Αναποδογύρισα ένα από τα δυο κρεβάτια, έβαλα το στρώμα στην πόρτα, άφησα το επίστρωμα κάτω και πήρα το μονό κρεβάτι, ξάπλωσα στο πάτωμα και το κρατούσα 10 πόντους από το έδαφος. Στη συνέχεια έσπασαν τη δική μου πόρτα μπήκαν στο δωμάτιό μου».
Ευτυχώς οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν κατά την επιχείρηση της αστυνομίας αρκετές ώρες αργότερα, πυροβόλησαν το δεύτερο κρεβάτι που υπήρχε στο δωμάτιο και όχι εκείνο που κρυβόταν ο έλληνας πιλότος.
Εξηγεί ο ίδιος ότι «μπήκαν μέσα τρία άτομα, ο ένας καθόταν στη πόρτα. Μόλις μπήκε ο αρχηγός τους, σήκωσαν το άλλο κρεβάτι αφού πυροβόλησαν πρώτα. Ευτυχώς δεν σήκωσαν το δικό μου κρεβάτι και ήμουν πολύ τυχερός».
Εν τω μεταξύ και ο άλλος πιλότος, ο Μιχάλης Πουλικάκος, έγραψε στο Facebook ότι πρόκειται για λάθος και διαψεύδει την ύπαρξη έλληνα νεκρού. «Μιλάνε για τον Βασίλη που είναι ασφαλής δίπλα μου. Απλώς αργήσαμε να τον βρούμε».
Περίπου 160 άνθρωποι διασώθηκαν από τους Αφγανούς στρατιώτες, που έδωσαν μάχη επί 12 ώρες για να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτιρίου κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή.protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες