Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Μήνυμα τίτλου ο Ολυμπιακός...

Τρία στην Ξάνθη, μόνος στην κορυφή...

Μόνος πρώτος παρέμεινε ο Ολυμπιακός στην Superleague, αφού επικράτησε με 3-0 της Ξάνθης, ξεπέρασε τον δεύτερο ΠΑΟΚ κατά έναν βαθμό και άφησε την ΑΕΚ τρεις πόντους.

Με...
δυο γκολ του Ανσαριφάρντ και ένα του Φορτούνη οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τις 9 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζονται για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στην ΑΕΚ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως νωθρά στην αναμέτρηση, αφού αν και είχε την υπεροχή, δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ήρθε στο 19’ από λάθος της άμυνας της Ξάνθης, με τον Κασάδο να μην συνεννοείται σωστά με τον Ζίβκοβιτς και τον Ανσαριφάρντ να επωφελείται, αλλά να αστοχεί σε κενή εστία υπό την ασφυκτική πίεση του Σβάρνα. Στο 26’, ωστόσο, ακόμα ένα λάθος της Ξάνθης απέβη μοιραίο. Ο Φασίδης έκανε άτσαλο μαρκάρισμα σε εναέρια μονομαχία με τον Φορτούνη εντός περιοχής, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει ένα ανόητο πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τους Ερυθρόλευκους.

Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία του Ολυμπιακού, που βρήκε ρυθμό στην επίθεση, πίεσε ψηλά κλέβοντας πολλές φορές την μπάλα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 36’ ο Ρομαό στάθηκε άτυχος, αφού έπιασε τρομερό σουτ από μακριά, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ανέλαβε δράση Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης κράτησε όρθια την ομάδα του με φανταστικές αποκρούσεις σε μονοκόμματος του Ανσαριφάρντ (40’), τετ α τετ με Μιραλάς και σουτ του Φορτούνη (43’) και τετ α τετ με τον Πάρντο! Από την πλευρά της, η Ξάνθη είχε μόνο μια καλή στιγμή σε όλο το πρώτο μέρος, με σουτ του Γέντρισεκ στο 37’, που κόντραρε αλλάζοντας πορεία και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Προτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Ξάνθης, αφού στο 46’ ο Ντουρίσκοβιτς πέρασε κάθετη πάσα για τον Τριάδη. Ο Προτό δεν βγήκε εγκαίρως, ο Τριάδης «τσίμπησε» την μπάλα από πάνω του και ο Σισέ έδιωξε λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή!

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετική. Στο 57’ η άμυνα των Ακριτών «ξέχασε» τον Ανσαριφάρντ, που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα ακριβείας του Φιγκέιρας και έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Κασάδο έκανε σκληρό φάουλ στον Πάρντο και αποβλήθηκε στο 59’, βάζοντας ουσιαστικά… ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του.

Αν και με 10 παίκτες η Ξάνθη είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γέντρισεκ στο 68’, όμως το γκολ το βρήκε ξανά ο Ολυμπιακός. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μελιόπουλος έκανε λάθος «σερβίροντας» την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς με το δεξί για το 3-0. Ο Φορτούνης είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά αστόχησε από κοντά μετά από ωραία μπαλιά του Ταχτσίδη στο 73’, ενώ λίγο νωρίτερα (73’) είχε απωλέσει σημαντική ευκαιρία και ο Μιραλάς...nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες