Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΕΕ: Εκτός «μαύρης λίστας»...

...των φορολογικών παραδείσων οκτώ χώρες...

Οι 28 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ απέσυραν από τη μαύρη λίστα των Βρυξελλών με τους φορολογικούς παραδείσους οκτώ χώρες, μεταξύ των...
οποίων βρίσκεται ο Παναμάς, σε σύνοδο που πραγματοποίησαν σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Οκτώ χώρες (ο Παναμάς, η Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία, η Μογγολία, το Μακάο, η Γρενάδα και τα Μπαρμπέιντος) αποσύρθηκαν από την μαύρη λίστα (...) αφού δεσμεύτηκαν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες της ΕΕ», διευκρινίζει το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σε ανακοίνωσή του.

Πλέον απομένουν μόνο 9 χώρες σε αυτήν τη μαύρη λίστα, η οποία υιοθετήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2017, και είναι η πρώτη στην ιστορία της ΕΕ. Ο κατάλογος αυτός αφορά μόνον χώρες εκτός ΕΕ.

Οι αρχές καθεμίας από τις χώρες που αφαιρέθηκαν από την μαύρη λίστα σήμερα αναλαμβάνουν δεσμεύσεις "με υπογεγραμμένες από πολύ υψηλά ιστάμενους επιστολές" τους προς την ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η μαύρη λίστα λειτουργεί», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαφ Γκοράνοφ, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, καθώς, όπως εξήγησε, οι χώρες που αποσύρθηκαν από την λίστα "εργάστηκαν σκληρά για να δεσμευτούν για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής".

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ στο Twitter: «Μαύρη λίστα των φορολογικών παραδείσων: η ευρωπαϊκή πίεση φέρνει τα πρώτα της αποτελέσματα!»...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες