Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Η προσαύξηση που θα δουν 90.000 μηχανικοί στις συντάξεις τους

Προσαυξημένη σύνταξη λόγω πληρωμής σημαντικά υψηλότερων εισφορών στο παρελθόν, θα λάβουν περίπου 90.000 μηχανικοί ασφαλισμένοι του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν με τον νόμο Κατρούγκαλου.

Μάλιστα, όπως γράφει η Καθημερινή, οι πρώτες περίπου 5.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν ήδη καταβληθεί, αναμένεται να εκδοθούν βάσει της εγκυκλίου που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Συγκεκριμένα η επιπλέον παροχή που δικαιούνται οι μηχανικοί του πρώην κλάδου Ειδικής Προσαύξησης θα υπολογίζεται για κάθε έτος με συντελεστή αναπλήρωσης 0,075% ανά ποσοστιαία μονάδα επιπλέον εισφοράς. Αυτό σημαίνει πως υπολογίζεται έξτρα παροχή επί της βάσης υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης (μ.ο. ασφαλιστέων εισοδημάτων από το 2002 έως τη συνταξιοδότηση).
Αποσύνδεση της ασφάλισης από την εγγραφή στους επαγγελματικούς φορείς 
Δεύτερη εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι η ασφάλιση δικηγόρων και μηχανικών παύει να συνδέεται με την εγγραφή τους στους οικείους επαγγελματικούς φορείς (ΤΕΕ ή δικηγορικούς συλλόγους) και η έναρξη ασφάλισης γίνεται παράλληλα με την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στις ΔΟΥ. Η αποσύνδεση ισχύει αναδρομικά από 1.1.2017. Προσοχή. Η ασφάλιση είναθι υποχρρεωτική και για τους επαγγελματίες που δεν έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ, αλλά μετέχουν ως εταίροι ή μέλη ή διαχειριστές σε εταιρείες με τεχνικό αντικείμενο ή σε δικηγορικές εταιρείες αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες