Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Το Υπ.Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από Ισραήλ ν΄αναστείλει τις αεροπορικές επιδρομές κατά Συρίας.

 Αποτέλεσμα εικόνας για f16 israelien
Αφότου η συριακή  DCA κατέρριψε το ισραηλινό F16 το Πεντάγωνο ζήτησε αππο τον ισραηλινό στρατό να σταματήσει τις στρατιωτικές επιθέσεις  κατά της Συρίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Rai al-Youm, το αμερικανικό Υπ. Άμυνας ζήτησε από το Ισραήλ  να σταματήσει προς στιγμήν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας από φόβο ότι ο ισραηλινός στρατός θ΄απωλέσει την φήμη του της « στρατιωτικής υπεροχής» στην περιοχή.

Μια άλλη πηγή ανησυχίας για το Πεντάγωνο :τα F-16 αμερικανικής κατασκευής θα μπορούσαν να χάσουν τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά και οι χώρες που προσανατολίζονταν να προμηθευθούν αυτόν τον τύπο μαχητικού  θα μπορούσαν ν΄αρχίσουν να έχουν αμφιβολίες αν κι άλλα αεροπλάνα αυτού του τύπου καταρριφθούν από τη συριακή DCA .Από την άλλη το Πεντάγωνο φοβάται ότι αν ένα ακόμη ισραηλινό  F-16 συντριβεί σε συριακό έδαφος αυτό θα επέτρεπε στους ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους να παρουσιάσουν τα συντρίμμια του ως αμερικανικού αεροπλάνου.
Κάποιοι αναλυτές κατηγόρησαν το Ιράν ότι ενέχεται στη συντριβή του  F-16 που καταρρίφθηκε από πυ΄ραυλο μεσαίου βεληνεκούς ρώσικης κατασκευής. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ακόμη πηγή ανησυχίας για ΗΠΑ, Ισραήλ που φοβούνται ότι η Τεχεράνη είχε πρόσβαση σε υψηλή τεχνολογία για να καταρρίψει τα μχητικά τους.
Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί ειδήμονες του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι στη φάση μελέτης των συντριμμιών του πυραύλου που κατέρριψε το ισραηλινό F-16 .
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες