Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τίτλοι τέλους...

...για τη διευθυντική ομάδα της Νέας Σελίδας...

Με ένα συγκινητικό e-mail ο διευθυντής της εφημερίδας Χρήστος Μαχαίρας αποχαιρέτησε -αργά το βράδυ της Παρασκευής- τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο...
έτερος διευθυντής Παναγιώτης Παναγιώτου (ο γνωστός Παν-Παν) αποχωρούν από το ενδιαφέρον εκδοτικό και δημοσιογραφικό εγχείρημα που ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούνιο.

Αιτία της αποχώρησης είναι οι αιφνίδιες αποφάσεις του εκδότη Ηλία Λιβάνη, ο οποίος ερήμην της διεύθυνσης προχώρησε -μέσα σε λίγες ώρες- σε απολύσεις περίπου 12 δημοσιογράφων και συντακτών ύλης (σε σύνολο λιγότερων από 70 εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων)!

Παράλληλα, κοινοποίησε τροποποιημένες συμβάσεις σχεδόν σε όλο το προσωπικό με σημαντικές μειώσεις μισθού, ζητώντας να τις υπογράψουν αλλιώς θα ξεκινούσε η διαδικασία καταγγελίας της σύμβασης (όπως αναφερόταν σε συνοδευτική επιστολή).

Ενώ όσοι συνομιλούν μαζί του εισπράττουν ότι σκέφτεται ακόμα και να αναστείλει την έκδοση της εφημερίδας.

Οι Παναγιώτου και Μαχαίρας έχουν διαφωνήσει με το σύνολο της εκδοτικής πολιτικής του Ηλία Λιβάνη και είχαν σημειωθεί έντονες προστριβές και κατά το παρελθόν. Το ποτήρι ξεχείλισε, όμως, με τις ισοπεδωτικές απολύσεις και μειώσεις μισθών.

«Στον αέρα» βρίσκεται και ο εκ των διευθυντών Σύνταξης Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο οποίος επίσης διαφώνησε με τις κινήσεις Λιβάνη για απολύσεις κ.’α και αρνήθηκε να υπογράψει την τροποποιημένη σύμβαση. Κανονικά για όσους δεν υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις θα κινηθεί η διαδικασία καταγγελίας τους, όπως δήλωσε ο εκδότης σε συνάντηση που είχε προ ημερών με τους εργαζόμενους.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες