Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...

Περαιτέρω συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει μια νέα έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει το συνεχές και σταθερό κλείσιμο της «ψαλίδας», το οποίο καταγράφεται από...
όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος για τη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν τη ΝΔ σε ποσοστό 25,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16,3%, στην Πρόθεση Ψήφου. Με λίγα λόγια, η «ψαλίδα» κλείνει στο 8,9% από το 9,2% που «έβλεπε» η ίδια εταιρεία, για την ίδια εφημερίδα, δυο μήνες πριν, στις 14 Ιανουαρίου 2018.

Αξίζει να αναφερθεί πως τόσο η Marc και το Πρώτο Θέμα, καταγράφουν μείωση της διαφοράς μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων εδώ και αρκετούς μήνες. Συγκεκριμένα, τον Μάιο του 2017, η «ψαλίδα» υπολογιζόταν στο 14,5%, τον Σεπτέμβριο 2017 στο 10,7%, τον Οκτώβριο 2017 στο 10,4%, τον Ιανουάριο 2018 στο 9,2% και πλέον στο 8,9%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, η παγιωμένη πλέον τάση, αλλά και συστηματική αποδυνάμωση της ΝΔ, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κανείς στο επιτελείο του δεν μπορεί να προδιαγράψει πως η πτώση κατά 3 μονάδες από τον Μάιο του 2017 έως σήμερα, δεν θα συνεχιστεί.

Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία μετρήσεων που σχετίζονται τόσο με τις παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και με το δημοψήφισμα του 2015, η υποεκτίμηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο συνδυασμός των υποεκτιμήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το διαρκές κλείσιμο της «ψαλίδας», είναι αρκετός ώστε δώσει μεγάλες ανατροπές στο αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.

Το τελευταίο ενισχύεται και από τη μεγάλη διαφορά συσπείρωσης που υφίσταται μεταξύ της ΝΔ (πάνω από 80%) και του ΣΥΡΙΖΑ (κοντά στο 50%), αλλά και των ποσοστών της αδιευκρίνιστης ψήφου, που παραμένουν πολύ υψηλά, ιδιαίτερα ανάμεσα σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο 2015. Η τελική επιλογή αυτών των πολιτών, που δεν πάνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Φώφη Γεννηματά, ή σε κάποιο άλλο κόμμα εδώ και πολλούς μήνες, αλλά φαίνεται να περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κρίνει πολλά...nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες