Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος...

Φωτογραφία: Εurokinissi...κατηγορείται ο Ζήγρας...

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία είναι ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η...

Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, άσκησαν ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Ν. Ζήγρα, με αφορμή ένα νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έχει μπει στους λογαριασμούς του και συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, όταν ήταν υπουργός ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, το επίμαχο ποςό αφορά σε υπόλοιπο ασφαλιστηρίου προγράμματος, που συνήφθη στην Ελβετία.

Το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής και τις απαντήσεις που έφτασαν στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, με τον κατηγορούμενο να ζητεί δοσοποίηση από το δικαστήριο, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ενόχους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών 16 κατηγορουμένους, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Βέρνης (21 Αυγούστου 2017) ο Νίκος Ζήγρας διακίνησε για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου μέσω δύο τραπεζικών λογαριασμών που άνοιξε στην Morgan Stanley 39,5 εκατομμύρια ευρώ. Για τους Ελβετούς τα ποσά δεν ανήκαν στον Ζήγρα, αλλά προέρχονταν από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, στο πλαίσιο της σύμβασης για την προμήθεια των συστημάτων TorM1 στον στρατό. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Ακης Τσοχατζόπουλος έδινε τις εντολές για την διακίνηση των χρημάτων.

"Ουδέποτε είχα τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ούτε κάποια σχέση με τους λογαριασμούς του Ζήγρα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο καταδικάστηκα είναι οι πολιτικές επιλογές μου στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας" είχε πει με δήλωση του ο πρώην υπουργός, αποδίδοντας την κατηγορία σε βάρος του σε πολιτική δίωξη.

Δήλωση Στέλιου Γκαρίπη, συνυγόρου Νίκου Ζήγρα: «Εως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει. Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία. Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες