Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Πολάκη...

Στη δικαιοσύνη οδηγείται η υπόθεση της «μαύρης τρύπας» 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τις αποκαλύψεις του...
...αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε σήμερα κιόλας από τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής να της διαβιβάσει τα πρακτικά της κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, γεγονός που ανέφερε και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υγεία.

«Έως το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένο λόγω του ότι είχε εκφύγει από το δημόσιο λογιστικό, είχε λογιστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα έβαζε και ορκωτούς ελεγκτές και κοινοποιούσε τους απολογισμούς στο υπουργείο Υγείας. Μετά, άρχισε να κρατάει μπακαλοτέφτερα, φύλλα xls με λογαριασμούς, τα οποία προστίθεντο, μπορούσαν να αφαιρεθούν, κτλ., δεν ήταν συνεκτικό το σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλωμενάκης ανέφερε επίσης ότι «οι αναλήψεις δεν γίνονταν με επίσημα παραστατικά που θα μπορούσαν να ελεγχθούν, ήταν απλές εντολές, χωρίς αιτιολόγηση επάνω ή κάποιον λογαριασμό για αυτές. Έδινε ο διευθυντής ένα πληρεξούσιο, «πήγαινε παιδί μου να πάρεις τόσα εσύ, τόσα εσύ, τόσα εσύ». Υπήρχε απόλυτο χάος, δεν ήταν τυχαίο, εξυπηρετούσε κάποιους. Πιθανότατα, ένα μέρος από αυτά τα χρήματα μπορεί να επέστρεφε «μαύρο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ότι υπήρχε «μαύρο» πολιτικό χρήμα διακινούμενο μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ νομίζω ότι είναι πάρα πολύ εμφανές».

Τι αποκάλυψε ο Πολάκης στην Εξεταστική για την Υγεία

Όπως τόνισε ο Πάυλος Πολάκης το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούσε πάνω από 36 λογαριασμούς σε τράπεζες, γεγονός που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους οργανισμούς.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια το αθροιστικό υπόλοιπο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 31/12/14 ήταν 3.173.703 ευρώ, τη στιγμή που ο οργανισμός  είχε επιχορηγηθεί συνολικά με περίπου 750 εκατ. ευρώ και είχε έξοδα περίπου 520 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι πληρώνονταν προμήθειες και υπηρεσίες δύο φορές, κάνοντας λόγο για «συμμορία» μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες