Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Νέες συμμαχίες στα κανάλια...

...με επιχειρηματίες εκτός τηλεοπτικής αγοράς...

Σημαντικές ανακατατάξεις αναμένονται το προσεχές διάστημα στον τηλεοπτικό χάρτη που δεν συνδέονται απαραίτητα με τη διαδικασία αδειοδότησης από το...
ΕΣΡ που είναι σε εξέλιξη. Άλλωστε η ιστορία των αδειών έχει αρκετό δρόμο ακόμη και κυρίως πολλές στροφές… Αφού σε πρώτο επίπεδο η υπόθεση θα κριθεί από τον αριθμό των καναλιών που θα αδειοδοτηθούν, δεδομένου ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν αποκλεισμοί. Ενώ η τελική μάχη – δεν αποκλείεται και ανάλογα το αποτέλεσμα του ΕΣΡ, να δοθεί στο ΣτΕ και κατόπιν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα παραπάνω, αυτό που αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα, προκαλώντας τεκτονικές αλλαγές στον τηλεοπτικό χώρο είναι οι συμμαχίες. Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Enimerosi24 για τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε STAR και ALPHA (εδώ)… Στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη νέες τηλεοπτικές συνεργασίες μεταξύ καναλαρχών και επιχειρηματιών που θα διαμορφώσουν νέα δεδομένα.

Με άλλα λόγια σε συγκεκριμένα κανάλια θα εισρεύσει φρέσκο χρήμα από επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς απαραίτητα να αλλάξει και η μετοχική τους σύνθεση. Δηλαδή θα ενισχυθούν οικονομικά με νέα κεφάλαια ισχυροποιώντας τη θέση τους στον ανταγωνισμό, αποκτώντας ηγετικό και παρεμβατικό ρόλο, ενώ ταυτόχρονα επιχειρηματίες που μέχρι τώρα δεν είχαν βήμα θα αποκτήσουν ανατρέποντας τις ισορροπίες!

Και φυσικά όλα αυτά δεν είναι άσχετα από τις πολιτικές εξελίξεις.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες