Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Συριακές δυνάμεις και ρωσοι εθελοντές ενώ διέσχιζαν τον Ευφράτη προς τις θέσεις των χωριών Murat και Khusam με  βαρύ οπλισμό και οχήματα στοχεύθηκαν από τις δυνάμεις της διεθνούς
συμμαχίας και καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους αναφέρει τοπικό μέσο. Σκοτώθηκαν δεκάδες στρατιώτες συριακού στρατού και συμμαχικών του πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν  ή πρόκειται για ρώσους εθελοντές  από αεροπορικές επιθέσεις της Διεθνούς Συμμαχίας την Πέμπτη στην ανατολική ύπαιθρο της Deir al-Zour.
Η αεροπορική επιδρομή  είχε επίσης ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου αριθμού βαρέων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκ και θωρακισμένων οχημάτων.
Το μέσο επικαλούμενο πηγές του αναφέρει ότι ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις  , διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη από τη Δυτική Όχθη (Shamiya) στην άλλη όχθη (Al-Jazeera) σε δύο παρακείμενες περιοχές σημεία επαφής με περιοχές υπό τον έλεγχο της (πολιτοφυλακής YPG) από τα χωριά Khusham και Murat, όπου η διεθνής συμμαχία στόχευσε σήμερα.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι ο λόγος για την επίθεση των αμερικανικών αεροσκαφών είναι ότι ο συριακός στρατός και συμμαχοί του παραβίασαν τον όρο- συμφωνία με  τις ΗΠΑ να έχουν περιορισμένο αριθμό στοιχείων που δύνανται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα σημεία καθώς ο αριθμός εκείνων που τοποθετήθηκαν πριν από δύο ημέρες ήταν πολύ μεγαλύτερος.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες