Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΔ-ΔΗ.ΣΥ.

Οταν ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού έγραφε για τα θαύματα του Αγιου Πορφύριου

Οταν ο νέος πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού έγραφε για τα θαύματα του Αγιου Πορφύριου
Η τοποθέτηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά στην θέση του παραιτηθέντος προέδρου του ΕΛΔΟ Δρ. Κριμιζή, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και καυστικών σχολίων από κόμματα.

Αιτία, οι θέσεις που έχει εκφράσει δημόσια κατά καιρούς ο κ. Πρωτοπαπάς, τον διορισμό του οποίου στη θέση του υπέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Η ΝΔ αποκάλυψε ανάρτηση του κ. Πρωτοπαπά, στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook στις 3 Απριλίου του 2016, όπου ανέβασε φωτογραφίες του στο Σούνιο και την εξής λεζάντα: «Η Ελλάδα και η Ρωμιωσύνη δεν πεθαίνει ποτέ κουφάλες ευρωπαίοι. Όταν εμείς κτίζαμε ναούς και γράφαμε κωμωδίες και τραγωδίες εσείς ζούσατε στις λάσπες, τρώγατε ωμό κρέας και μιλούσατε άπλυτοι με άναρθρες κραυγές. Ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο».

Το... θαύμα του Αγίου Πορφυρίου
Λίγα χρόνια πίσω, σε άρθρο που ανήρτησε στις 3 Δεκεμβρίου 2013 στο προσωπικό του blog chproto.blogspot.gr (το οποίο διατηρούσε ως το 2016, ενόσω ήταν διευθυντής της Hellas Sat,  ο κ. Πρωτοπαπάς αναφέρεται με θέρμη στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον οποίο αποκαλεί «ο Σοφός Άγιος της Τεχνολογίας».
Οπως υποστήριξε τότε ο νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ, «είναι πολλαπλά τα θαύματα που έχουν καταγραφεί και είχε με τη βοήθεια του Θεού κάνει ο Άγιος Πορφύριος όταν ήταν στη ζωή βλέποντας και αναγνωρίζοντας με τα δικά του μάτια τα γεωλογικά στρώματα του υπεδάφους καλύτερα και από κάθε σεισμολογική έρευνα, τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο πιο μακριά και από το πιο προηγμένο αστρονομικό τηλεσκόπιο και τα κύτταρα και τους ιούς των ασθενειών πιο αναλυτικά και από το καλύτερο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο».
Ο κ. Πρωτοπαπάς υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Αγιος Πορφύριος κατάφερε το θαύμα της συστολής του χρόνου για... μία ώρα, προς χάριν δέκα καλογριών.

«Το μεγαλύτερο όμως και κατά την άποψή μου μοναδικό θαύμα που έχει καταγραφεί και έχει κάνει ο Άγιος Πορφύριος που συγκλονίζει τους τεχνολόγους και τους φυσικούς είναι η συστολή του χρόνου όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου που πασχίζουν σήμερα οι φυσικοί που ασχολούνται με τη θεωρία της σχετικότητας και τη φυσική των υψηλών ενεργειών να πραγματοποιήσουν, αλλά πάνω από μια ώρα. Η μόνη αναφορά στην Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη παρόμοιου θαύματος για την επέμβαση στο χρόνο βρίσκεται στην Παλαιά διαθήκη όταν ο Ιησούς του Ναυΐ ύψωσε τα χέρια του σε σημείο του σταυρού για να «σταθεί ο ήλιος» και να παραταθεί η ημέρα για να νικήσουν οι Ισραηλίτες στο λόφο της Γαβαών.
Η διαφορά όμως στην περίπτωση του θαύματος του Αγίου Πορφυρίου, ήταν ότι η μεταβολή του χρόνου πραγματοποιήθηκε μόνο για μια ομάδα μοναχών και όχι για ολόκληρο τον κόσμο.
Μια τέτοια συστολή του χρόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα με βάση τη θεωρία της σχετικότητας για κάποιο αντικείμενο που κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή της ταχύτητας του φωτός και πραγματικά ως τεχνολόγο επιστήμονα με αφήνει άφωνο διότι ακόμα δεν πραγματοποιήθηκε παρά σε κάποια σωματίδια που δεν έχουν μάζα.
Το πιο πάνω θαύμα μαρτυρείται από τις Μοναχές και τη σημερινή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού Μεγάρων σε ένα από τα πολλά βιβλία των θαυμάτων του Αγίου. Οι Μοναχές αυτές επισκέφθηκαν τον Άγιο στο Ησυχαστήριό του στο Μήλεσι και ήθελαν να φύγουν νωρίς για να προλάβουν να πάνε στο μοναστήρι προτού κλείσει η εξώπορτα. Όμως ο Άγιος είχε μαζί τους πολύ κέφι και δεν τις άφηνε να φύγουν. Οι μοναχές του έλεγαν ότι έπρεπε να πάνε αλλά αυτός τους έλεγε, «μείνετε ακόμα λίγο και έχει ο Θεός». Τελικά αυτές έκαναν υπακοή στον Άγιο και μετά από πολλή ώρα ξεκίνησαν με ένα ταξί για το μοναστήρι τους πολύ καθυστερημένες. Δεν έφτανε η καθυστέρηση που είχαν όταν ξεκίνησαν, αλλά και ο οδηγός του ταξί πήγαινε πάρα πολύ αργά διότι είχε πάρα πολύ κίνηση ο δρόμος. Οι μοναχές ήταν απελπισμένες για την καθυστέρηση που θα είχαν όταν θα πήγαιναν στο μοναστήρι τους διότι όπως μετρούσαν το χρόνο θα πήγαιναν εκεί αρκετή ώρα μετά που θα έκλεινε η είσοδος του Μοναστηριού. Με μεγάλη τους έκπληξη είχαν διαπιστώσει ότι είχαν φτάσει στην ώρα τους το Μοναστήρι, σαν να και είχαν περάσει μόνο δεκαπέντε λεπτά από τότε που είχαν φύγει από το Μήλεσι. Το πιο πάνω θαύμα με έχει προβληματίσει για πολλά χρόνια γιατί για μένα είναι από τις λίγες θαυματουργικές επεμβάσεις στο χωροχρόνο που έχουν καταγραφεί στην Ορθόδοξή μας Παράδοση και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τη συμβατική σύγχρονη επιστημονική γνώση».
Μανιάτης: Θυμιατά και λιβάνια, μετά τους ψεκασμούς των ΑΝΕΛ
Σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα και Ψηφιακή Πολιτική, Γιάννης Μανιάτης επεσήμανε:
«Μετά την παραίτηση του κορυφαίου επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή, από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού – ΕΛ.Δ.Ο., τώρα παραιτείται και ο διευθύνων σύμβουλος σμήναρχος ε.α. Κ. Πιλαφτσής.
Σε αντικατάστασή τους ο κ. Παππάς διορίζει τον Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, που υμνεί τον Άγιο Πορφύριο, προστάτη των κομητών και ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο άγιός του συρρίκνωσε το χρόνο για μία ώρα, προς χάριν δέκα καλογριών!!
Θυμιατά και λιβάνια, μετά τους ψεκασμούς, από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το ερώτημα είναι, όλα αυτά γίνονται για τον έλεγχο της διάθεσης των 23 εκατ € για το σύστημα μικροδορυφόρων; Το «follow the money» του κ. Στ. Κριμιζή δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Όλα θυσία στο βωμό του διωγμού της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αριστείας. Ποιος ξέρει σε τι άλλο... Αιδώς ΣΥΡΙΖΑίοι! Τσίπρας, Παππάς, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χαμένοι στο διάστημα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες