Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Σκάνδαλο διαφθοράς...

... στο Συμβούλιο της Ευρώπης;...
Υποψίες για διαφθορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης δημιουργεί η...
έκθεση που συνέταξε η ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας του Συμβουλίου. Μεταξύ των υπόπτων βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣΕ, Πέδρο Άγκραμουντ, σύμφωνα με όσα δήλωσε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Η έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής που αποτελείται από τρεις υψηλόβαθμους πρώην δικαστές, ήρθε στη δημοσιότητα μετά από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, «στο επίκεντρο των ερευνητών είναι η γερμανίδα Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, Κάριν Στρεντς η οποία έχει κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με το Αζερμπαϊτζάν».

Αν και η Στρεντς είχε απορρίψει κάθε ενοχή, ανέστειλε τη συμμετοχή της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, σημειώνει το Spiegel. Όπως δήλωσε η Αννέτα Καββαδία, «κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνόδου του Συμβουλίου, κατατέθηκε από την εξωτερική ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας η έκθεση σχετικά με κατηγορίες διαφθοράς και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς εις βάρος ορισμένων πρώην και νυν μελών της Συνέλευσης. Η επιτροπή κατέληξε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος αρκετών σημαντικών μελών της Συνέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου της Συνέλευσης, Πέδρο Άγκραμουντ.

Το σκάνδαλο είχε στην ουσία παραλύσει τη Συνέλευση για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταφέροντας βαρύ πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος της» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες