Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία από τον Α/ΓΕΣ, οι Χούθι ή… drone που πλησίασε;



Με πάσα επιφύλαξη μεταδίδουμε τον καταιγισμό μηνυμάτων στο Twitter που θέλουν να έχει εκδηλωθεί πραξικόπημα στη Σαουδική Αραβία με υπεύθυνο τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων της χώρας (KSA: Royal Saudi Land Forces), αντιστράτηγο Αλούκας Νεπίλς.
Ακόμα και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (AP) έχει μεταδώσει με επιφύλαξη τις διαρροές από το βασίλειο των Σαούντ. Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας εξέλιξη για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή για λόγους προφανείς.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε διότι παρόμοια «είδηση» είχε κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες και για το καθεστώς των Χασεμιτών στην Ιορδανία και μάλιστα υποκινούμενο από τη Σαουδική Αραβία, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι… δεν ήταν και ακριβώς έτσι.
Προς το παρόν μεταδίδονται πληροφορίες για συγκρούσεις κοντά στο βασιλικό παλάτι στην πρωτεύουσα Ριάντ, έξω από τη βασιλική κατοικία (σ.σ. σε μέγεθος θυμίζει… στρατόπεδο). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασιλιάς έχει μεταφερθεί σε ασφαλές υπόγειο καταφύγιο σε αεροπορική βάση της περιοχής.
Οι εναλλακτικές ερμηνείες της κατάστασης περιλαμβάνουν από επίθεση που εκδηλώθηκε με καταδρομική – τρομοκρατική ενέργεια μαχητών Χούθι από την Υεμένη (σιίτες, υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, κάτι το οποίο θα ήταν όμως εξαιρετικά παρακινδυνευμένο καθώς θα είχε πιθανότατα ανεπιθύμητες συνέπειες για τους Ιρανούς), μέχρι drone το οποίο πλησίασε χωρίς ειδοποίηση για κάποιον λόγο στον απαγορευμένο ασφαλώς χώρος του βασιλικού παλατιού, με αποτέλεσμα να αντιμετωπιστεί με πυρά, τα οποία, ωστόσο, είναι σφοδρά και δε μοιάζουν να επιδιώκουν απλά μια τέτοια κατάρριψη.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες