Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πώς βγαίνουμε με ασφάλεια από όχημα που έχει πέσει στη θάλασσα

Πώς βγαίνουμε με ασφάλεια από όχημα που έχει πέσει στη θάλασσα

Μπορείτε να ξεφύγετε με ασφάλεια από ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται; Σε ένα από τα πιο δύσκολα πειράματα που έγιναν ποτέ στο MythBusters, την περίφημη εκπομπή όπου ανατρέπονται ή επιβεβαιώνονται μια σειρά από μύθοι, ο παρουσιαστής Adam Savage επιχείρησε να δώσει μια
ξεκάθαρη απάντηση θέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο- αν και δίπλα του είχε έναν έμπειρο δύτη.
Ο 50χρονος παρουσιαστής, βρίσκεται στο τιμόνι ενός πεντάθυρου ΙΧ και υπό την... επήρεια έντονου  στρες βυθίζεται σε μια δεξαμενή γεμάτη με νερό. Αρχικά, το όχημα βυθίζεται με το μπροστινό μέρος και ο οδηγός εγκλωβίζεται στη θέση του ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου. Ο Savage ωστόσο χρειάστηκε τη βοήθεια του δύτη για την παροχή οξυγόνου.
Τελικά καταφέρνει να ανοίξει την πόρτα όταν το όχημα έχει βυθιστεί αρκετά και η πίεση έχει εξισορροπηθεί. Στο δεύτερο μέρος του βίντεο, το αυτοκίνητο βυθίζεται ξανά, και ο οδηγός ανοίγει την πόρτα όταν το νερό έχει μόλις φτάσει στους αστραγάλους του. Καταφέρνει να την ανοίξει, ακόμα και όταν το νερό φτάνει μέχρι τη μέση του- αλλά με μεγάλη δυσκολία.
Επιπλέον, σε ένα τελικό τεστ, ο παρουσιαστής κάθεται ήρεμος στη θέση του, ενώ το ΙΧ βυθίζεται, μέχρι να φτάσει σε τέτοιο σημείο και να υπάρξει ισορροπία στην πίεση. Η απόδραση από μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση γίνεται και από το παράθυρο, με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσετε να το σπάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες