Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Έγραψαν ιστορία τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού επικράτησε με 9-6 της Βουλιαγμένης, πήρε το 5ο σερί πρωτάθλημα κι έφτασε στο νταμπλ.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε μια ακόμη νίκη και την βρήκε.

Η Βουλιαγμένη ήταν ανταγωνιστική, αλλά τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια μπροστά στον κόσμο τους, επικράτησαν με 9-6 έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο και πήραν ένα ακόμη πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια έχοντας κατακτήσει και το Κύπελλο, έφτασαν στο νταμπλ που είναι το πρώτο στην ιστορία του ελληνικού πόλο μιας και η 2η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος.

Παράλληλα έγραψαν και ιστορία με το 5ο διαδοχικό πρωτάθλημα αφού πήραν τα… σκήπτρα από την Γλυφάδα που είχε το ρεκόρ με 4 διαδοχικές κατακτήσεις. Οι πρωταθλήτριες μπήκαν δυνατά στον αγώνα κι ευτύχησαν στο πρώτο οκτάλεπτο να προηγηθούν με 4-2 δείχνοντας με το… καλημέρα του αγώνα τις προθέσεις τους.
Οι παίκτριες της Βουλιαγμένης, που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί προσπάθησαν για το καλύτερο και με το τέλος του ημιχρόνου μείωσαν σε 4-3, ενώ στην αρχή του 3ου οκταλέπτου ισοφάρισαν σε 4-4. Από κει και πέρα το ματς ήταν αντάξιο ενός τελικού με τις δύο ομάδες να βρίσκουν τα γκολ και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει.
Το παιχνίδι διακόπηκε 33 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, με το σκορ στο 6-6, καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι έκανε την εμφάνιση της, η βεντέτα που έχει ξεσπάσει από προηγούμενα χρόνια ανάμεσα στη προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξίας Καμμένου και τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήταν εμφανής.
Πάντως για τα… καλά τα άκουσε και ο αδερφός της Πάνος Καμμένος.
Μετά την δεκάλεπτη διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις «ερυθρόλευκες» να σκοράρουν και να κλείνουν το οκτάλεπτο στο 7-6 με το γκολ της Πλευρίτου. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την Έγκενς να σκοράρει για τον Ολυμπιακό και με το 8-6 να παίρνει σημαντικό… προβάδισμα τίτλου.
Η Βουλιαγμένη προσπάθησε να απαντήσει αλλά μια σπουδαία επέμβαση της Διαμαντοπούλου κράτησε την διαφορά ασφαλείας για τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη. Άλλωστε και στην τελευταία καλή ευκαιρία της φιλοξενούμενης ομάδας να… μείνει ζωντανή, το δοκάρι ήταν σύμμαχος για τις νταμπλούχες. Το γκολ της Τσουκαλά στο τελευταίο λεπτό ήταν το… κερασάκι στην τούρτα του πρωταθλήματος!
Τα 8λεπτα: 4-2, 0-1, 3-3, 2-0
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες