Τετάρτη 23 Μαΐου 2018


Τα ΗΑΕ κατέστρεψαν δύο πλοία των ανταρτών Χούτι που απειλούσαν πετρελαιοφόρα στην Ερυθρά Θάλασσα


Τα ΗΑΕ κατέστρεψαν δύο πλοία των ανταρτών Χούτι που απειλούσαν πετρελαιοφόρα στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία κατέστρεψε σήμερα δύο πλοία των Χούτι, τα οποία απειλούσαν ένα πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα,  όπως μετέδωσαν σχετικά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που συμμετέχουν στον αραβικό συνασπισμό εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, κατέστρεψαν δύο πλοία των ανταρτών «τα οποία απειλούσαν ένα πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα», ενώ δύο ακόμη πλοία διέφυγαν, μετέδωσε το πρακτορείο των Εμιράτων WAM.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν το πετρελαιοφόρο υπέστη ζημιές στη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο μετέδωσε και το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ενώ δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το δεξαμενόπλοιο.
Τον προηγούμενο μήνα ένα σαουδαραβικό πετρελαιοφόρο επλήγη στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης και υπέστη μικρές υλικές ζημιές σε μια επίθεση των Χούτι, όπως είχαν ανακοινώσει οι δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού. Οι αντάρτες απάντησαν ότι στόχος τους ήταν ένα πολεμικό πλοίο του συνασπισμού.newsone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες