Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Συνάντηση Πούτιν-΄Ασαντ στο Σότσι στη Ρωσία . ΦΩΤΟ


Στο Σότσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας Μπασάρ Ασάντ στις 17 Μαΐου 2018 νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος ης Συρίας Μπασάρ Ασαντ επισκέφθηκε τη Ρωσία σε επίσκεψη εργασίας.
Στο τέλος των συνομιλιών, οι επικεφαλής των δύο κρατών προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Συρίας.

Στην έναρξη της συνομιλίας με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ διαμοίφθηκε ο διάλογος
Βλαντιμίρ Πούτιν: Κύριε Πρόεδρε,
Είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω στη Ρωσία. Στην αρχή της συνάντησης, θέλω να σας συγχαρώ για την αρχή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Θέλω επίσης να σας συγχαρώ για τη σημαντική επιτυχία του συριακού κυβερνητικού στρατού στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων. Χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλε το στρατιωτικό σας προσωπικό τα τελευταία χρόνια, έχουν ληφθεί πολύ σημαντικά βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση της νόμιμης εξουσίας. Οι τρομοκράτες κατέθεσαν τα όπλα τους σε βασικά σημεία στη Συρία, κι αυτό επέτρεψε την αποκατάσταση της υποδομής της Συρίας..
Και φυσικά, τώρα, μετά από αυτές τις στρατιωτικές επιτυχίες, αναμφισβήτητα δημιουργήθηκαν πρόσθετοι όροι για την επανάληψη της πλήρους πολιτικής διαδικασίας.
Πολλά έχουν ήδη γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των Αστάνα. Έχουν γίνει πολλά και στο πλαίσιο του Κογκρέσου του Συριακού λαού, που πραγματοποιήθηκε στο Σότσι. Τώρα μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα μαζί με σας. Και το επόμενο καθήκον είναι, βέβαια, η οικονομική ανάκαμψη και η ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.
Όπως γνωρίζετε, είμαστε σε επαφή με όλες τις πλευρές αυτής της περίπλοκης διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα κ. De Mistura.
Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας σήμερα όλους αυτούς τους τομείς της κοινής δουλειάς μας. Καλώς ορίσατε!
B. Assad (όπως μεταφράζεται): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε!
Καταρχάς, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την αρχή της νέας σας προεδρικής θητείας. Πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία στις εκλογές αποτελεί απόδειξη της ορθότητας της πολιτικής σας τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διεθνή σκηνή, καθώς ο ρώσικος λαός βλέπει ότι οι πράξεις σας καθιστούν τις θέσεις της χώρας σας ισχυρότερες στον διεθνή αρένα.
Και χαίρομαι που σας συναντώ ξανά στο Σότσι μετά την προηγούμενη σύσκεψή μας πριν από μερικούς μήνες. Κατά την περίοδο μεταξύ των δύο συναντήσεων, έγιναν πολλές θετικές αλλαγές. Καταρχάς, πρόκειται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η περιοχή που ελέγχεται από τρομοκράτες έχει καταστεί πολύ μικρότερη. Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους….
Η σταθερότητα βελτιώνεται και όλα αυτά ανοίγουν την πόρτα στην πολιτική διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό. Πάντα έλεγα και τώρα επαναλαμβάνω ότι υποστηρίζουμε με ενθουσιασμό την πολιτική διαδικασία, η οποία πρέπει να συμβαδίζει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν να επιστρέψει στη Συρία η σταθερότητα. Ωστόσο, μαζί με εσάς και τους άλλους εταίρους και φίλους, θα συνεχίσουμε να προχωρούμε σταθερά προς την ειρηνευτική διαδικασία για χάρη της ειρήνης. Η σημερινή συνεδρίαση μας δίνει μια καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε κοινές θέσεις για την επόμενη περίοδο όσον αφορά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στ΄ Αστάνα και στο Σότσι.
Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ιδιαίτερα τις αεροπορικές και διαστημικές δυνάμεις, οι οποίες διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά την πρόσφατη περίοδο.
Βλαντιμίρ Πούτιν: Σας ευχαριστώ!
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες