Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

«Μαλλιά κουβάρια» ο Σόιμπλε...

alice...με την πρόεδρο της ακροδεξιάς...

Βγήκαν τα... μαχαίρια στη Βundestag με τον ισχυρό άνδρα της Γερμανίας και πρόεδρο της γερμανικής βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τσακώνεται με την...
σταρ της γερμανικής Ακροδεξιάς, Αλις Βάιντελ, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προυπολογισμό του 2018 .

Παραδοσιακά κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον προυπολογισμό στη διάρκεια της συζήτησης στην ομοσπονδιακή βουλή,σήμερα, όμως την παράσταση έκλεψαν ο πρόεδρος της Bundestag και η λεσβία συμπρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD .

Όταν η Βάιντελ άρχισε να μιλάει για τoυς πρόσφυγες τότε η συζήτηση πήρε φωτιά...

«Οι γυναίκες με μπούρκα, τα κορίτσια με μαντίλες και οι άνδρες που κρατούν μαχαίρι και άλλα καθάρματα δεν διασφαλίζουν την ευημερία μας, την οικονομική μας ανάπτυξη και κυρίως το κράτος πρόνοιας», είπε η Βάιντελ.

Τότε ο Σόιμπλε έγινε έξαλλος . Καλώντας την να επανέλθει εις την τάξη , της είπε ότι κάνει διακρίσεις βάζοντας στο στόχαστρο τις γυναίκες που φορούν μαντίλα.Τότε ακούστηκαν στην αίσθουσα γιουχαίσματα...

Στο τέλος της ομιλίας της, η Βάιντελ δήλωσε θυμίζοντας κάτι αντίστοιχο που είχε πει ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν: 

«Εάν ζείτε σε χώρα που τιμωρεί την αλιεία όταν δεν υπάρχει σχετική άδεια αλλά όχι την παράνομη διέλευση των συνόρων χωρίς έγκυρο διαβατήριο, τότε έχετε το δικαίωμα να πείτε: «Η χώρα αυτή κυβερνάται από ηλίθιους».

Δηλώσεις Μέρκελ για την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν

Νωρίτερα,η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε τον προυπολογισμό του 2018 στην ομοσπονδιακή βουλή επαινώντας την δημοσιονομική της πολιτική:

«Δεν υπάρχει νέο χρέος», τόνισε η σιδηρά κυρία της Γερμανίας.Σε ότι αφορά τον αμυντικό προυπολογισμό,η Μέρκελ υποστήριξε ότι τα χρήματα που δαπανώνται αφορούν τον εξοπλισμό και όχι την αναβάθμισή του.Παράλληλα, αποσαφήνισε τη θέση της κυβέρνησης του Βερολίνου για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. 

«Το ερώτημα είναι, αν μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν τερματίσεις μια συμφωνία ή αν παραμείνεις μέσα σ' αυτή ... εμείς λέμε πως μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν παραμείνεις μέσα σ' αυτή», δήλωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στους βουλευτές της Bundestag.

Το 2016 η συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις ήρε τις περισσότερες διεθνείς κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, υπό την αυστηρή επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Η συμφωνία αυτή είναι κάθε άλλο παρά η ιδεώδης, όμως το Ιράν, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι διεθνείς πυρηνικές αρχές, τηρεί τις δεσμεύσεις της συμφωνίας», δήλωσε η Μέρκελ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη που έγινε ποτέ», και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

«Παρά τις δυσκολίες που έχουμε αυτές τις μέρες, η διατλαντική σχέση είναι και παραμένει κορυφαίας σημασίας», δήλωσε η Μέρκελ στους βουλευτές. «Όμως αυτή η διατλαντική σχέση πρέπει επίσης να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές απόψεις»,πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες