Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ένταση στη συνάντηση Γαβρόγλου με ΠΟΣΔΕΠ...


Αποχώρησε ο υπουργός...

Σε αναγκαστική αποχώρηση από την αίθουσα συνεδρίασης στο ΥΠΠΕΘ με εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), οδηγήθηκε ο...
υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η συνάντηση διεξήχθη, προκειμένου να απαντηθούν και αναλυθούν μία σειρά από πάγια αιτήματα των πανεπιστημιακών, όπως το Ειδικό Μισθολόγιο μελών ΔΕΠ, η λειτουργία ΕΛΚΕ, οι επικείμενες συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων – ΤΕΙ, οι νέες θέσεις μελών ΔΕΠ, το συνταξιοδοτικό των αφυπηρετησάντων καθηγητών, αλλά και σειρά άλλων προβλημάτων που οι ίδιοι κατέθεσαν σε μακροσκελέστατο υπόμνημα. Ωστόσο, η συνάντηση έληξε άδοξα, λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7, ήταν κυρίως το σχόλιο του Νίκου Σταυρακάκη από την Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α) για τη χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια και συγκεκριμένα, η τοποθέτηση ότι πρόκειται περί «εικονικής ρευστότητας». Το σχόλιο πυροδότησε την αντίδραση του υπουργού που αποχώρησε από την αίθουσα στα πέντε πρώτα λεπτά, ενώ είχε προηγηθεί σερί διακοπών των εισηγήσεων Γαβρόγλου από μέλη του ΔΣ.

«Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ», έσπευσε να δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, αφότου αποχώρησε.

Άλλωστε όπως δήλωσε ο ίδιος «το υπουργείο έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους. Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση, εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της».

Από την πλευρά της, η ΠΟΣΔΕΠ κοντοστάθηκε στο χρονικό σημείο της συνάντησης με τον υπουργό (σ.σ. δύο χρόνια μετά το τελευταίο τετ α τετ), κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από το περιστατικό. «Συναντήθηκε σήμερα η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ με τον υπουργό Παιδείας, δύο χρόνια μετά την τελευταία συνάντηση. Ο υπουργός αποχώρησε εξαιτίας έντασης που δημιουργήθηκε», αναφέρει ο πρόεδρος και καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος που πάντως έκανε αποδεκτή την πρωτοβουλία Γαβρόγλου για εκ νέου συνάντηση στις 30 Μαΐου.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες