Σάββατο 26 Μαΐου 2018

#MeToo και κατά του Μόργκαν Φρίμαν...

Αποτέλεσμα εικόνας για μοργκαν Ï†ÏÎ¹Î¼Î±Î½Η αρχή έγινε με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος μάλιστα παραδόθηκε τελικώς στην αστυνομία. Η περίπτωσή του οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος #MeToo. Ο αγαπημένος τηλεοπτικός αστέρας Μπιλ Κόσμπι καταδικάστηκε και πολυάριθμοι εκπρόσωποι του...
Χόλιγουντ είδαν τις καριέρες τους να γκρεμίζονται μετά τις εις βάρος τους καταγγελίες γυναικών (ή και ανδρών, όπως στην περίπτωση του Κέβιν Σπέισι) για σεξουαλική παρενόχληση, ακόμη και για βιασμό.

Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η σειρά του 80χρονου πλέον Μόργκαν Φρίμαν. Ενός βετεράνου ηθοποιού που, όπως και ο Κόσμπι, κυρίως μέσα από τους ρόλους του, έδινε την εικόνα του προσώπου υπεράνω πάσης υποψίας.

Ο Φρίμαν έχει βραβευτεί με Όσκαρ Β΄Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Million Dollar Baby», ενώ έχει προταθεί για Όσκαρ άλλες τέσσερις φορές, εκ των οποίων τρεις φορές για Α΄ανδρικού ρόλου για τις ταινίες: Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy, 1989), Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994) και Ανίκητος (Invictus, 2009), καθώς και μια φορά για Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία Το δόκανο (Street Smart, 1988).

Ο αμερικανός ηθοποιός αναγκάστηκε να ζητήσει τις προάλλες συγγνώμη μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν σε βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση, οκτώ γυναίκες.

«Όποιος με γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα ήθελε να αναστατώσει ή να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Ζητάω συγγνώμη σε οποιοδήποτε πρόσωπο έκανα να αισθανθεί άβολα ή ότι δεν το σεβόμουν. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», είπε.

Μια νεαρή βοηθός παραγωγής που εργάστηκε το 2015 στα γυρίσματα της ταινίας «Εκδίκηση με Στυλ» κατήγγειλε ότι ο Φρίμαν την άγγιξε ή την χάιδεψε χαμηλά στην πλάτη, ενώ σχολίαζε το σώμα της.

Μια άλλη γυναίκα, μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας «Η συμμορία των μάγων» (2013) κατήγγειλε μια παρόμοια συμπεριφορά, λέγοντας ότι ο Φρίμαν την παρενόχλησε όπως και άλλες βοηθούς.

Συνολικά 16 άνθρωποι μίλησαν στο CNN για τον Φρίμαν, εκ των οποίων οι οκτώ ανέφεραν ότι υπήρξαν θύματα παρενόχλησης, άλλες έκαναν λόγο για απρεπή συμπεριφορά του, ενώ περιέγραψαν ότι υπήρξε και ένα μοτίβο ανάρμοστης συμπεριφοράς και μέσα στην εταιρεία παραγωγής του, τη Revelations Entertainment, την οποία ίδρυσε το 1996.

Μία νεαρή βοηθός παραγωγής στην ταινία «Going in Style» ανέφερε σχετικά: «Προσπαθούσε να μου σηκώσει τη φούστα και ρωτούσε αν φορούσα εσώρουχο». Συμπλήρωσε ότι προχώρησε σε ανάρμοστες συμπεριφορές, όπως να την αγγίζει χαμηλά στη μέση ή να κάνει σχόλια για το σώμα της.

Οι φήμες που έρχονται στην επιφάνεια

Πάντως, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες εις βάρος του, πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να επαναφέρουν κάποιες φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περίπου προ διετίας. Συγκεκριμένα όταν τον Αύγουστο του 2015 δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της η εγγονή του Φρίμαν.

Δράστης της άγριας δολοφονίας της 33χρονης Ιντίνα Χάινς ήταν ο σύντροφός της, ο 30χρονος ράπερ Λαμάρ Ντάβενπορτ, ο οποίος φέρεται να την μαχαίρωσε 25 φορές υπό την επήρεια ναρκωτικών. Στη δίκη του η συνήγορός του δήλωσε ότι «η Ιντίνα Χάινς είχε αποκαλύψει στον Λαμάρ Ντάβενπορτ και σε άλλους ότι ο παππούς της είχε σεξουαλικά ανάρμοστη σχέση μαζί της».

Η Ιντίνα Χάινς ήταν η βιολογική κόρη της γυναίκας που ο Φρίμαν και η πρώτη σύζυγος του υιοθέτησαν όταν ήταν ακόμα παιδί. Η δολοφονημένη συζούσε με τον Ντάβενπορτ στο πανάκριβο διαμέρισμα που της είχε αγοράσει ο Χολιγουντιανός ηθοποιός.

Ανάλογα ωστόσο δημοσιεύματα είχαν δει το φως της δημοσιότητας από το 2012 όταν μερίδα του αμερικανικού Τύπου συνέκρινε τον Φρίμαν με τον Γούντι Άλεν, ο οποίος είχε σχέση με την θετή κόρη του...nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες