Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Κατερίνα Μάρκου: Η βουλευτίνα που έχει περάσει από όλους τους πολιτικούς χώρους

newsone
Κατερίνα Μάρκου: Η βουλευτίνα που έχει περάσει από όλους τους πολιτικούς χώρους
Ονομάζεται Κατερίνα Μάρκου και είναι σήμερα βουλευτής της ΝΔ. Είναι ψηλή, ντύνεται κομψά και ξέρει να ελίσσεται με επιτυχία για τον εαυτό της.

Από αυτή την άποψη, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ενώ είναι λίγα χρόνια στην πολιτική ζωή, έχει καταφέρει να περάσει από τρία κόμματα, κινούμενη άνετα, γρήγορα και με ανταλλάγματα για τον εαυτό της, μεταξύ Αριστεράς, Κέντρου και Δεξιάς!
Κατερίνα Μάρκου
Με άλλα λόγια η Κατερίνα Μάρκου θα μπορούσε να είναι άριστη μετεωρολόγος. Αντιλαμβάνεται στην προοπτική του χρόνου τα καιρικά φαινόμενα που θα προκύψουν και αναλόγως με το που φυσάει ο άνεμος παίρνει την δική της θέση και δίνει το προσωπικό της στίγμα.
Τις τελευταίες μέρες η κα Μάρκου έχει προκαλέσει πολλά σχόλια μέσα στην τάξη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί, ενώ ήταν η εισηγήτρια του κόμματος για το περιβόητο νομοθέτημα για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, τη μία μέρα “πέρασε την κυβέρνηση γενεές δεκατέσσερις” και την άλλη έκανε μία θεαματική τούμπα στον αέρα, που θα ζήλευε και η Νάντια Κομανέτσι και άλλαξε την ψήφο της ταυτιζόμενη με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ! Συμπεριφορά πρωτάκουστη και προκλητική, με δεδομένο ότι δεν ήταν αυτή η οδηγία, που έλαβε ως εισηγήτρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Μάρκου
Η εικόνα είναι πλέον κωμικοτραγική. Η κα Κατερίνα Μάρκου, που έχει συμπληρώσει μόνο τρεις μήνες στην Νέα Δημοκρατία, αναλαμβάνει έναν τόσο κρίσιμο ρόλο σε ένα νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας και επιλέγει να πάει κόντρα στην ηγεσία, κόντρα στην Ελληνική κοινωνία, να τα τινάξει όλα στον αέρα και να προκαλέσει με την ψήφο της προκειμένου να κάνει το δικό της μικροπολιτικό παιχνίδι.
Η τακτική που ακολούθησε η κα Μάρκου επιβεβαίωσε εκείνους, που είχαν σοβαρές επιφυλάξεις για την ίδια και την συγκρότηση του χαρακτήρος της, όταν χτυπούσε την πόρτα της Νέας Δημοκρατίας.
“Η Κατερίνα πάντοτε ήταν σημαιοφόρος, αλλά κρατούσε στα χέρια της σημαία ευκαιρίας”, λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που την γνωρίζει χρόνια.
Η ίδια, αναζητώντας διέξοδο στα επαγγελματικά αδιέξοδα που είχε τότε, το 2011 δέχθηκε να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ στην Β’ Θεσσαλονίκης.
Η Κατερίνα Μάρκου στην Βουλή
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” από τότε συνέδεσε την τύχη της με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρο Πελαγίδη, στενό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η Κατερίνα Μάρκου, μόλις είδε ότι “το κερί της ΔΗΜΑΡ σιγοσβήνει” μετακινήθηκε στο “ΠΟΤΑΜΙ” του Σταύρου Θεοδωράκη και κατάφερε να επανεκλέγει στις εκλογές του 2015.
Ο Πελαγίδης έδωσε τη λύση
Η τύχη της κα Μάρκου άνοιξε για τα καλά, όταν ο καθηγητής Πελαγίδης ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Θεόδωρος Πελαγίδης
Η κα Μάρκου άρπαξε την ευκαιρία έφυγε από το “ΠΟΤΑΜΙ” και μπήκε ταχύτατα στην Νέα Δημοκρατία.
Η συμπεριφορά της και ο τρόπος που ενήργησε στην περίπτωση του νομοθετήματος για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, έδειξαν ότι ο επιπόλαιος και υστερόβουλος πολιτικά τρόπος με τον οποίο κινείται υπάρχει κίνδυνος να κάνει μεγάλη ζημιά στη ΝΔ, που πρόθυμα άνοιξε την αγκαλιά της και την υποδέχτηκε.
europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες