Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Γαλλία-Αυστραλία 2-1: Νίκη με τη βοήθεια της τεχνολογίας

france-mundial_main01

Η Γαλλία προηγήθηκε στο 58' με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR κι αφού ισοφαρίστηκε με νέο πέναλτι στο 61', πήρε την αγχωτική νίκη με το γκολ του Πογκμπά που μέτρησε με... υπόδειξη του goal line technology

Βλέποντας στις συνθέσεις πως οι Μπαπέ, Γκριζμάν και Ντεμπελέ θα αναλάμβαναν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα για το καλό ποδαρικό της Γαλλίας στο φετινό Μουντιάλ, οι Αυστραλοί και ολόκληρος ο κόσμος θα περίμενε πολλά παραπάνω από τους «τρικολόρ».

Κι όμως, η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ, είχε μια σχετική άνεση στον τρόπο που αντιμετώπισε τους παίκτες του Ντεσάν στο πρώτο μέρος της μεταξύ τους αναμέτρησης στο Καζάν. Αν και το ξεκίνημα ήταν κάπως εκρηκτικό από πλευράς Γάλλων με δύο πολύ απειλητικά σουτ των Μπαπέ και Γκριζμάν, ο Ράιαν φρόντισε να μη νικηθεί και τη σκυτάλη πήραν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Οι Μίλιγκαν και Σέινσμπερι στο κέντρο της άμυνας είχαν σωστές τοποθετήσεις και οι χώροι έκλειναν γρήγορα ώστε να εξαλειφθούν οι καλές στιγμές της Γαλλίας μπροστά από τα καρέ των «καγκουρό».

Στην απέναντι εστία, εκεί όπου για να συμβεί κάτι καλό από πλευράς Αυστραλών θα έπρεπε να υπάρξει κάποια στημένη φάση, ο Γιορίς αντέδρασε ενστικτωδώς στο 17' για να διώξει τη μπάλα έπειτα από κόντρα στον Τολισό, στην πιο καλή στιγμή που κατεγράφη στην περιοχή του.

Ο πολύ μέτριος ρυθμός και το αδιάφορο πρώτο ημίχρονο, έδωσαν τη θέση τους σε ένα αρκετά πιο ενδιαφέρον δεύτερο μέρος, με το VAR να συμπεριλαμβάνεται στους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης! Η Γαλλία βρήκε τρόπο να πάρει το προβάδισμα ακόμα κι αν δεν ανέβασε ταχύτητα.

Αρκούσε μια σωστή κάθετη του Πογκμπά στο 57' προς τον Γκριζμάν και το τάκλιν του Ρισντόν εντός περιοχής. Ο ρέφερι θέλησε να συμβουλευθεί το βίντεο, είδε την ανατροπή κι έδωσε το πέναλτι από το οποίο οι «τρικολόρ» έγραψαν το 1-0 με τον φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Ουμτιτί κάνει απίστευτη ανοησία σε εκτέλεση φάουλ από τους Αυστραλούς, τεντώνει ψηλά το χέρι για να βρει τη μπάλα στο γέμισμα, υποδεικνύεται ορθά το πέναλτι και ο Μίλε Γέντινακ απάντησε για το 1-1 στο 62ο λεπτό!

Τα «καγκουρό» είχαν την τύχη με το μέρος τους στη μοναδική κατάσταση με την οποία θα μπορούσαν να κερδίσουν κάτι (στημένη φάση), ενώ ο Ντεσάν έβγαλε Γκριζμάν και Ντεμπελέ για να βάλει Ζιρού και Φεκίρ. Ο Πολ Πογκμπά θα ήταν εκείνος που αν και φάνηκε ελάχιστα στο ματς, θα έβγαζε τα κάστανα απ' τη φωτιά, με το σουτ που κατέληξε σε λόμπα στο 81' έπειτα από κόντρα στον Μπέιτς για το 2-1 και τη νίκη της Γαλλίας, η οποία... επιβεβαιώθηκε από το ρολόι του διαιτητή, όταν η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή!

Οι συνθέσεις
Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Πογκμπά, Γκριζμάν (70' Ζιρού), Μπαπέ, Ντεμπελέ (70' Φεκίρ), Τολισό (78' Ματουιντί), Καντέ, Ερνάντεθ
Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρους (84' Αρζάνι), Ναμπούτ (64' Γιούριτς), Μόουϊ, Γέντινακ, Μπέιτς, Ρισντόν, Σέινσμπερι, Ρόγκιτς (72' Άιρβιν)





Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες μεταδίδονται από την ΕΡΤ1)
16:00, Αργεντινή-Ισλανδία (Δ' όμιλος)
19:00, Περού-Δανία (Γ' όμιλος)
22:00, Κροατία-Νιγηρία (Δ' όμιλος)

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Γαλλία-Αυστραλία μέσα από το www.protothema.gr

87':  Φάουλ του Φεκίρ η μπάλα πάνω στο τείχος...

Και το δεύτερο γκολ της Γαλλίας ήρθε με τη βοήθεια της τεχνολογίας αφού ο διαιτητής περίμενε να πάρει το σήμα από το goal line technology για να δείξει σέντρα

81' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Παγκπά βρέθηκε στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και "έσκασε" μέσα από τη γραμμή για το 2-1!


72': Σουτ στην κίνηση του Παβάρ, η μπάλα ψηλά άουτ

Οι Γάλλοι πάλευαν μια ώρα να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα των Αυστραλών και με το  που άνοιξαν το σκορ ήρθε το ανόητο πέναλτι του Ουμτιτί!

Ο Ουμτιτί σε γέμισμα των Αυστραλών άπλωσε το χέρι του και αυτή φορά δεν χρειάστηκε το VAR

62' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Γέντινεκ ξεγελά τον Γιορίς και η Αυστραλία ισοφάρισε σε 1-1!


61': Πέναλτι για την Αυστραλία μετά από ανόητο χέρι του Ουμτιτί!

60': Ευκαιρία για την Γαλλία με τον Εμπαπέ να καθυστερεί και το σουτ του Γκριεζμάν να απομακρύνεται

58' ΓΚΟΟΟΛ: Ο Γκριεζμάν το εκτελεί και η Γαλλία ανοίγει το σκορ!


55': Ο διαιτητής Κούνια συμβουλεύεται το VAR και δείχνει πέναλτι! Η πρώτη φορά που το VAR δίνει τη λύση

54': Ο Γκριεζμάν πέφτει στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής λέει παίζεται..

50': Προσπαθεί η Γαλλία, αλλά δεν βρίσκει χώρους

46': Σέντρα στο β' ημίχρονο



45'+1': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Μπέχιτς, η μπάλα δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Λορίς.

43': Εξαιρετική  προβολή του Σέινσμπουρι, προτού φανεί επικίνδυνος ο Γκριεζμάν.

35': Πολλά λάθη από τους Γάλλους στη μεσαία γραμμή

30': Ο Γκριεζμάν στην πλάτη της άμυνας, όμως χάνει το κοντρόλ και την ευκαιρία...

25': Έχει πέσι αισθητά ο ρυθμός του αγώνα

O Κιλιάν Εμπαπέ είναι από σήμερα ο νεότερος Γάλλος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση παγκοσμίου ή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς είναι μόλις 19 ετών και έξι μηνών



17':  Τρομερή επέμβαση από τον Γιορίς, καθώς μετά το φάουλ του Μιούι ο Τολισό βρήκε τη μπάλα και την έστειλε προς την εστία της ομάδας του με τον τερματοφύλακα της Γαλλίας να διώχνει σε κόρνερ.



10': Έχει ισορροπήσει στο τελευταίο τρίλεπτο η Αυστραλία και δε δέχεται με τόση ευκολία τελικές προσπάθειες από τους Γάλλους.

6': Νέο σουτ του Γκριεζμάν, νέα σωστή αντίδραση από τον Ράιαν



4': Φάουλ για την Γαλλία ο Ράιαν και πάλι μπλοκάρει το σουτ του Γκριεζμάν.

2': Σουτ του Εμπαπέ έδιωξε ο Ράιαν

1
': Σέντρα στον αγώνα



Οι συνθέσεις
Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεθ, Πογκμπά, Τολισό, Καντέ, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ.
Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γιέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Κρούζε, Ναμπούτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες