Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Στο Κεμέροβο Σιβηρίας κάνουν σκι στο χιόνι… με μαγιό

Στο Κεμέροβο Σιβηρίας κάνουν σκι στο χιόνι… με μαγιό

Εδώ είναι το πιο σκληρό τμήμα της Ρωσίας από άποψη θερμοκρασίας

Ήλιος, θάλασσα και μαγιό. Το τρίπτυχο του ελληνικού καλοκαιριού μάλλον δεν έχει κανένα κοινό με το «καλοκαίρι» της Σιβηρίας και δη με αυτό της περιφέρειας του Κέμεροβο στην παγωμένη Σιβηρία, όπου το χιόνι μένει αναλλοίωτο για τους περισσότερους μήνες το χρόνο. Και στις δυο περιπτώσεις
πάντως οι τουρίστες φορούν μαγιό. Απλώς στην Ελλάδα κάνουν μπάνιο στη θάλασσα και στο Κεμέροβο... σκι στο χιόνι!
Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Νεολαίας και Αθλητισμού της περιφέρειας του Κέμεροβο, Aντόν Πιατόφσκι, στη Σιβηρία, που είναι το πιο σκληρό τμήμα της Ρωσίας από άποψη θερμοκρασίας, κατάφεραν να μετατρέψουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.
Εκτός από το γεγονός ότι το Κέμεροβο είναι αναπτυγμένη βιομηχανική περιοχή, έχει εξίσου αναπτυγμένο τον τουρισμό: «Στην περιφέρειά μας έχουμε 12 μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι το Σερεγκές, γνωστό και βραβευμένο» είπε ο κ. Πιατόφσκι, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Χαλκιδική για το 2ο ελληνορωσικό φόρουμ τουρισμού. Το χιονοδρομικό διαθέτει 19 τελεφερίκ, 54 ξενοδοχεία και σύγχρονες υποδομές. «Επειδή έχουμε πολύ μεγάλη σεζόν, η οποία διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, καθώς υπάρχει χιόνι συνεχώς, οι επισκέπτες του συγκεκριμένου χιονοδρομικού κέντρου ξεπερνούν κάθε χρόνο τον αριθμό του ενός εκατομμυρίου» σημείωσε.
Εκείνο όμως που έχει καταστήσει δημοφιλές το κέντρο είναι το Φεστιβάλ Grelka, που γίνεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο και για το οποίο το Σερεγκές μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες: «Πριν από πέντε χρόνια σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα φεστιβάλ, όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν σκι με μαγιό. Σε εμάς, το Μάρτιο όταν έχει ήλιο η θερμοκρασία είναι υψηλή και μπορείς να κάνεις σκι, φορώντας μαγιό και χωρίς να κρυώνεις» σημείωσε ο κ.Πιατόφσκι.
«Με αυτόν τον τρόπο μπήκαμε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για την ομαδική κατάβαση από το βουνό με σκι, φορώντας μπικίνι ή μαγιό. Το φεστιβάλ βέβαια εξελίσσεται και φέτος είχαμε περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες και μια άλλαγή: φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε δύο Σαββατοκύριακα, στο πρώτο οι σκιέρ φορούσαν μαγιό και στο δεύτερο αποκριάτικες στολές.
Παράλληλα φυσικά, σημειώνονται μουσικές εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δράσεις, όπως και καταβάσεις με σνόουμπορντ που καταλήγουν στην... πισίνα!
«Ακόμη κι όσοι έχουμε έρθει στην Ελλάδα, δεν ξέρουμε ούτε το 10% αυτού του τόπου».
Ο κ.Πιατόφσκι μίλησε επίσης για την εντύπωση που του έκανε για άλλη μια φορά η Ελλάδα, την οποία επισκέφθηκε δεύτερη φορά καθώς συμμετείχε στο 2ο Ελληνορωσικό Φόρουμ με θέμα: «Διαπεριφερειακή Τουριστική Συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
«Ήταν ένα εξαιρετικό φόρουμ και μάλιστα με όσα είδα και άκουσα, κατάλαβα ότι ακόμα κι εμείς που έχουμε έρθει στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ούτε το 10% από όσα έχει να δείξει αυτός ο τόπος» είπε και εξέφρασε την επιθυμία, όχι μόνο να ξαναέρθει αλλά να μιλήσει για τη χώρα μας και στους συμπατριώτες του. «Έχουμε απευθείας πτήσεις τσάρτερ και πολλοί από την περιοχή μας έρχονται στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες