Ονομάζεται Γιάννης Ακκάς και για πολλές δεκαετίες η οικογένειά του κυριάρχησε στην κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα.
Ο Ακκάς κληρονόμησε από τους δικούς του ένα μεγάλο όνομα και μια μεγάλη περιουσία. Αλλά, αυτά όλα σε μια εποχή όπου η κλωστοϋφαντουργία στην Ελλάδα έμπαινε στο μάτι του κυκλώνα και οδηγείτο σε μόνιμο μαρασμό.

Ο Γιάννης Ακκάς είναι ένας κομψός άνδρας και ένας αθόρυβος, αλλά δυναμικός επιχειρηματίας, ο οποίος ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την εξίσου κομψή και όμορφη – αλλά εξαιρετικά θορυβώδη περί το άτομό της – γνωστή παρουσιάστρια και δημοσιογράφο Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Αυτές τις μέρες ο πίνακας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συμπεριέλαβε μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Γιάννη Ακκά. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια έδωσε μάχη με τις τράπεζες για να διασώσει ότι μπορούσε και να αποφύγει την εκποίηση της περιουσίας του. Η μάχη, όμως, αυτή χάθηκε. Και μαζί της χάνεται η “Ελληνική Υφαντουργία”.
Οι δύο πλειστηριασμοί για τα χρέη του ομίλου Ακκα, αφορούν στο μεγάλο εργοστάσιο της εταιρείας στα Γιαννιτσά, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,45 εκατ. ευρώ. Για άλλα κινητά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου η τιμή εκκίνησης είναι στα 3 εκατ. ευρώ.
Ο Γιάννης Ακκάς έχει εξαφανιστεί, εδώ και αρκετό καιρό, από τα κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος.
“Ποτέ δεν ήθελε την δημοσιότητα και τώρα πια την απεχθάνεται”, λέει χαρακτηριστικά στενός του φίλος που είναι κοντά του πολλά χρόνια.
Σε αντίθεση με τον άνδρα της η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία συνεχίζει την τηλεοπτική εκπομπή της στο ALPHA, δεν το βάζει κάτω και δείχνει να είναι πλειστηριασμών από τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα.

Κοινοί φίλοι του ζευγαριού, λένε ότι, μαζί με τα παιδιά τους εξακολουθούν να ζουν μια άνετη ζωή και να κρατούν χαμηλούς τόνους για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
Η αλήθεια είναι ότι ο πάλαι ποτέ “άρχοντας” της υφαντουργίας στην Βόρειο Ελλάδα, δεν μπόρεσε να προβλέψει την δραματική κάμψη του κλάδου και την τραγική διάψευση της πρόβλεψης, που είχε κάνει ο ίδιος, έξι χρόνια πριν, υποστηρίζοντας πως “το βαμβάκι δεν θα επηρεαστεί από την κρίση”.
europost