Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Φασίστες χτύπησαν και έκλεψαν φωτορεπόρτερ...

O Nικόλας Κοκοβλής είναι 25 χρόνων. Εδώ κι έναν χρόνο συνεργάζεται με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και με ξένο πρακτορείο ως free lancer φωτορεπόρτερ.

Το Σάββατο κατέβηκε στην...
Αθήνα για να καλύψει τη συγκέντρωση των «μακεδονομάχων». Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν απομείνει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ γίνονταν επεισόδια μικρής έντασης στα σκαλιά της Βουλής και μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Ο Νικόλας αποφάσισε να αφήσει τα σκαλιά και να πλησιάσει προς τη λεωφόρο. Τότε δέχτηκε την επίθεση από τους φασίστες.

«Ενας άνθρωπος με κράνος πιάνει το λουρί της μηχανής μου και με τραβάει προς τη μεριά του. Τότε βλέπω ότι έχει άλλους δέκα κρανοφόρους πίσω του», μας αφηγείται ο Νικόλας.

«Φορούσαν μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες και ορισμένοι και στρατιωτικά παντελόνια. Ενας από αυτούς με χτύπησε με καδρόνι στο γοφό. Μου ζήταγαν την ταυτότητά μου, ρώταγαν από πού είμαι και ήθελαν να μάθουν αν τραβάω πρόσωπα και για ποιον δουλεύω. Μου ούρλιαζαν ότι είμαι ημίαιμος, με έβριζαν χυδαία. Μου ζήταγαν την κάρτα μνήμης της μηχανής και στο τέλος τη βούτηξαν. Δύο με χτυπούσαν κι οι άλλοι ήταν σαν όχλος γύρω τους. Η επίθεση κράτησε αρκετή ώρα και, μάλιστα, μπροστά σε άνδρες των ΜΑΤ που παρακολουθούσαν άπραγοι! Τελικά, δύο άλλοι διαδηλωτές παρενέβησαν και ησύχασαν τα πνεύματα», λέει ο Νικόλας. «Φαίνεται πως ο στόχος τους ήταν να μου πάρουν την κάμερα».

«Καθαρόαιμοι» φασίστες

Η επίθεση στον «ημίαιμο» φέρνει στον νου καθαρόαιμες φασιστικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων του Τύπου, που ξεκινούν από εκτόξευση ύβρεων και μπουκαλιών μέχρι και οιονεί δολοφονικά χτυπήματα.

Αλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει ο «Ιός» στην εφημερίδα μας (11/10/14), και η πολιτική καριέρα του φίρερ Μιχαλολιάκου ξεκίνησε από την κηδεία του βασανιστή Μάλλιου το 1976, όταν μετείχε σε επεισόδια και επίθεση σε δημοσιογράφους που κατέληξε σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα πολιτικά του τέκνα ακολουθούν πιστά τη γραμμή, ξεκινώντας από ύβρεις όπως «Παλιολινάτσες. Γ...ώ το σπίτι σας» (Κασιδιάρης, Σεπτέμβριος 2013), απειλές («όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια», από χρυσαυγίτες στην Ευελπίδων), μπουκάλια σε βάρος δημοσιογράφου της Δημόσιας Τηλεόρασης στη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης (Ιανουάριος 2014).

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, εν όψει της μεταγωγής των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού, χρυσαυγίτες συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο και επιτίθενται στους φωτορεπόρτερ Συμέλα Πανταρτζή και Γιάννη Κέμμο. Η Πανταρτζή είχε υποστεί ράγισμα στο ισχίο της, πρόβλημα που την ταλαιπώρησε επί έναν χρόνο. Ο Κέμμος δέχτηκε δύο χτυπήματα με κλοτσιά στο πρόσωπο με άρβυλα, γλίτωσε παρά τρίχα από το να τον πατήσει αυτοκίνητο και μεταφέρθηκε λιπόθυμος σε νοσοκομείο με εσωτερικά τραύματα.

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, κατήγγειλε την επίθεση στον Κοκοβλή, αλλά και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., που «λειτούργησε σαν απλός θεατής»:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση και τον προπηλακισμό εναντίον του συναδέλφου μας από φασιστοειδή, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε σαν απλός θεατής. Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστοειδή επιτίθενται σε συναδέλφους, όμως αυτή τη φορά έκαναν κι ένα βήμα παραπάνω: έκλεψαν από τον Κοκοβλή το βασικό μέσο βιοπορισμού του, τη φωτογραφική του μηχανή. Δεν είναι απλώς φασίστες, είναι και κλεφτρόνια του κοινού ποινικού δικαίου»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες