Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Αν χρειαστεί θα διώξουμε τον Ιβανόφ»...

zaef-inter-newΈνα νέο επεισόδιο στην κόντρα του με τον πρόεδρο της πΓΔΜ Γκεόρκι Ιβανόφ έγραψε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός των...
Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «αν χρειαστεί» να κινηθούν διαδικασίες αποπομπής του προέδρου της χώρας προκειμένου, όπως είπε, «να μην επιτραπεί σε κανέναν να κόψει το δρόμο της "Μακεδονίας" προς την Ευρώπη».

Ο Ζάεφ εξέφρασε την επιθυμία του η Βουλή σήμερα - στις 11 το πρωί τοπική ώρα - να εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία τη συμφωνία προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες κατά του Ιβανόφ, ο οποίος έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το περιεχόμενο του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες, θα κινηθούν μόνο αν χρειαστεί.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε μιλώντας στο Κανάλι 5 ότι πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας του θα επιλέξουν σοφά και πως η μεγάλη πλειοψηφία θα στηρίξει τις προοπτικές που ανοίγονται για την πΓΔΜ μετά τη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό, που σημαίνει ότι αν η πλειοψηφία πει ότι η συμφωνία πρέπει να ισχύσει τότε η συμφωνία θα ισχύσει αλλά αν η πλειοψηφία εκφραστεί διαφορετικά τότε η συμφωνία δεν θα εφαρμοστεί» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρόεδρος Ιβανόφ δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας ο Ζάεφ το χαρακτήρισε «μεγάλο κέρδος» για τη χώρα του καλώντας τους Σκοπιανούς να τη διαβάσουν προσεκτικά ώστε να κατανοήσουν ότι πρόκειται για μια σοφή και δίκαιη λύση...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες