Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

Κινέζοι χάκερ έκλεψαν πολύτιμες πληροφορίες από τις ΗΠΑ...

Κινέζοι χάκερ κατάφεραν να εισβάλουν στους...
υπολογιστές εργολάβου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και...
να κλέψουν τεράστιες ποσότητες ιδιαίτερα ευαίσθητων δεδομένων που σχετίζονται με τον υποθαλάσσιο πόλεμο.

Ανάμεσα σε αυτά τα δεδομένα που υποκλάπηκαν βρίσκονται και τα μυστικά σχέδια για ανάπτυξη υπερηχητικού πυραύλου κατά στόχων επιφανείας (πλοίων) που επρόκειτο να ενταχθεί στα υποβρύχια των ΗΠΑ μέχρι το 2020.

Την αποκάλυψη κάνει η Washington Post που προσθέτει πως οι παραβιάσεις έγιναν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Το αμερικανικό μέσο επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν σε αυτό υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Οι χάκερ στόχευαν έναν εργολάβο που εργάζεται για το ναυτικό κέντρο υποβρύχιου πολέμου, που εδρεύει στο Newport, και διεξάγει έρευνα για την κατασκευή νέων οπλικών συστημάτων.

Συνολικά, οι χάκερ έκλεψαν 614 Gb υλικού που σχετίζεται με το προαναφερθέν έργο που είναι γνωστό με την ονομασία ‘Sea Dragon’ (Θαλάσσιος Δράκος).

Παράλληλα, απέσπασαν πληροφορίες και δεδομένα σημάτων και αισθητήρων, κρυπτογραφικά συστήματα και δεδομένα της βιβλιοθήκης ηλεκτρονικού πολέμου του υποβρυχίου.

Ο Bill Speaks, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε: «Υπάρχουν μέτρα σε εφαρμογή που απαιτούν από τις εταιρείες να ενημερώσουν την κυβέρνηση όταν διαπιστώσουν ‘περιστατικά στον κυβερνοχώρο’ που έχουν πραγματικές ή δυνητικές δυσμενείς επιπτώσεις στα δίκτυα τους που περιέχουν ελεγχόμενες αδιαβάθμητες πληροφορίες».

Συνολικά, διακυβεύονται λεπτομέρειες σχετικά με εκατοντάδες μηχανικά και λογισμικά συστήματα, ενώ πρόκειται για μια σημαντική παραβίαση σε ένα τομέα που υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Είναι πολύ ενοχλητικό» δήλωσε ο πρώην γερουσιαστής James M. Talent και πρόσθεσε: «Αλλά είναι κάτι που κάνουν οι Κινέζοι. Έχουν επικεντρωθεί στη λήψη προηγμένης τεχνολογίας όπλων με κάθε μέσο. Αυτό περιλαμβάνει την απόσπαση μυστικών από τους εργολάβους μας».

Τρέχουσες παραβιάσεις
Για χρόνια, οι Κινέζοι κυβερνητικοί χάκερ έχουν αποσπάσει πληροφορίες για τον στρατό των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας την πρόκληση για το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Έχουν στα χέρια τους σχέδια για το F-35, το προηγμένο σύστημα πυραύλων PAC-3 Patriot, το στρατιωτικό σύστημα για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων (Terminal High Defense Area Defense) αλλά και για ένα νέο πλοίο που σχεδιάστηκε για να επιχειρεί κοντά στην ακτή.

Εκπρόσωπος του Ναυτικού, σχολίασε: «Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το ευρύτερο ζήτημα της εισβολής στον κυβερνοχώρο εναντίον των εργολάβων μας. Εάν επρόκειτο να υπάρξειτέτοια διείσδυση, οι αρμόδιοι παράγοντες θα εξετάσουν το συγκεκριμένο περιστατικό, λαμβάνοντας μέτρα για την προστασία των σημερινών πληροφοριών και τον περιορισμό των επιπτώσεων που θα μπορούσαν να προκύψουν από τυχόν πληροφορίες που θα μπορούσαν να έχουν διαρρεύσει».

Το γραφείο διαχείρισης αξιολόγησης ζημιών του Πενταγώνου προέβη σε αξιολόγηση της ζημίας που προέκυψε από την κυβερνοεπίθεση χωρίς να προβεί πάντως σε δημόσια σχόλια.

Το πρόγραμμα ‘Sea Dragon’
Το πρόγραμμα Sea Dragon είναι μια πρωτοβουλία ενός ειδικού γραφείου του Πενταγώνου που ξεκίνησε το 2012 για να προσαρμόσει τις υπάρχουσες στρατιωτικές τεχνολογίες των ΗΠΑ σε νέες εφαρμογές.

Στόχος του είναι η «ενσωμάτωση ενός υπάρχοντος συστήματος όπλων με μια υπάρχουσα πλατφόρμα του Ναυτικού».

Το Πεντάγωνο ζήτησε ή χρησιμοποίησε περισσότερο από τα 300 εκατομμύρια δολάρια για το έργο από τα τέλη του 2015 και αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει υποβρύχιες δοκιμές έως το Σεπτέμβριο.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι η Κίνα έχει αναπτύξει ικανότητες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν την ικανότητα του Ναυτικού να υπερασπιστεί τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία σε περίπτωση σύγκρουσης με την Κίνα.

Οι Κινέζοι επενδύουν σε μια σειρά πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων πιο αθόρυβων υποβρυχίων εξοπλισμένων με όλο και πιο εξελιγμένα όπλα και νέους αισθητήρες.

Μία από τις κυριότερες ανησυχίες που έχουν οι ΗΠΑ είναι ο κυβερνοχώρος και η δυνατότητα των Κινέζων να εισβάλουν σε αμερικανικά συστήματα.

Τον Φεβρουάριο, ο Daniel Coats, διευθυντής Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε πως οι περισσότερες από τις επιθέσεις Κινέζων χάκερ μέσω διαδικτύου στοχεύουν κατά της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας.nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες