Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η Συρία κρατά αιχμαλώτους δυτικούς στρατιωτικούς και πράκτορες. Η δημοσιογράφος της Daily Μail ρώτησε τον Άσαντ γι αυτό κι εκείνος απάντησε … είναι νεκροί…..δηλ. δεν θα τους παραδώσω.


Ο συριακός στρατός συνέλαβε και φυλάκισε μια ομάδα γάλλων στρατιωτών κι αξιωματικών στην επαρχία της Hasakah καθώς αυτοί διέσχιζαν περιοχές που είναι υπό τον έλεγχό του .Δεν υπάρχει
επίσημη ανακοίνωση της κράτησης των γάλλων στρατιωτικών αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές για την κράτησή τους από συριακό στρατό. Επίσης , πολλοί αξιωματικοί ξένων μυστικών υπηρεσιών έπεσαν στα χέρια του SAA κατά τη μάχη του στρατιωτικού αεροδρομίου Abu Duhur στο Idlib. Η συριακή ηγεσία αισθάνεται πιο ισχυρή και δυνατή βασιζόμενη στην κράτηση ξένων στρατιωτικών και κατασκόπων!
Γι αυτό και οι δυτικοί κόπτονται να μάθουν για την τύχη των δικών τους. Στην 3η της ερώτηση η βρετανίδα δημοσιογράφος για λογαριασμό της Daily mail ρώτησε το σύριο πρόεδρο για το αν κρατάει δυτικούς και μάλιστα άγγλους στρατιωτικούς αιχμαλώτους. Η απάντηση του Άσαντ ήταν αποστoμωτική . Είναι νεκροί τουτέστιν μην ελπίζετε ότι θα σας παραδώσω τους πράκτορές που δούλεψαν για την τρομοκρατία.
 »Ερώτηση 3: Ανεπιβεβαίωτες αναφορές κυκλοφόρησαν ότι η συριακή κυβέρνηση αιχμαλώτισε άνδρες των δυτικών κανονικών/τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων , καθώς και βρετανούς μαχητές. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ή να ρίξετε φως σε αυτές τις αναφορές;
Πρόεδρος Assad: Υπάρχουν μαχητές από όλον τον κόσμο που βοηθούν τους τζιχαντιστές. Δεν θα μπορούσα να πω ότι εμείς έχουμε άγγλους μαχητές που είναι ζωντανοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές είναι νεκροί, αυτοί πέθαναν αυτοί ήρθαν εδώ για να πεθάνουν και να πάνε στον παράδεισο,αυτή είναι η ιδεολογία τους.
Δημοσιογράφος: Αλλά εσείς επιβεβαιώνετε ότι αυτοί είναι νεκροί και ότι ήταν από αυτές τις χώρες ;
Πρόεδρος Assad: Ναι »
Επίσης διασαφήνισε τις προθέσεις του με το κατηγορητήριο του κατά Δύσης: «Η Δύση υποστήριξε τον πόλεμο από την αρχή και υποστήριξε τους τρομοκράτες. Η Δύση είναι υπεύθυνη πρώτα απ΄ όλα.  »
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες