Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Novartis...

Tο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να μην είναι παρά η κορυφή του «παγόβουνου». Και το εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο δείχνει πιθανές κακουργηματικές ευθύνες του Αδωνι Γεωργιάδη για το κύκλωμα των...
παράνομων προσλήψεων, ενδέχεται να αποτελεί απλή πρόγευση των πολιτικών απολήξεων που είχε το μεγάλο πάρτι στον χώρο της Υγείας – απολήξεων, που γίνονται όλο και πιο διακριτές στην εν εξελίξει έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι εισαγγελείς εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίων επτά στελεχών του Κέντρου που φέρονται να είχαν στήσει επιχείρηση παράνομων προσλήψεων και συγκάλυψης στοιχείων. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν 22 άτομα εκ των οποίων τα 17 αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του Αδωνι Γεωργιάδη, γεγονός που όπως είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης μπορεί να οδηγήσει στην διερεύνυση συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Υγείας και νυν αντιπροέδρου της ΝΔ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης όμως δεν φέρεται εμπλεκόμενος μόνον στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στο σκάνδαλο της Νovartis και, όπως λένε πηγές με γνώση των εν εξελίξει ερευνών, οι αποκαλύψεις σ’ αυτό το δεύτερο, και μεγαλύτερο μέτωπο, μπορεί σύντομα να πυροδοτήσουν ηχηρές πολιτικές δονήσεις.

H έρευνα για την Novartis, μετά την επιστροφή του φακέλου από την Βουλή στην Δικαιοσύνη βρίσκεται σε εξαιρετικά λεπτό και κομβικό σημείο. Την περασμένη εβδομάδα ο Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς ζήτησε από την φαρμακευτική εταιρία, την Novartis Hellas, να αποστείλει άμεσα τις κινήσεις όλων των λογαριασμών της από το 2006 μέχρι σήμερα, ενώ ήδη φέρονται να έχουν προκύψει στοιχεία που συνδέουν πλέον την ροή του «μαύρου χρήματος» με τουλάχιστον δύο συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Το «κλειδί» αυτής της σύνδεσης φαίνεται να βρίσκεται σε τροφοδότες λογαριασμούς στην Ελβετία οι οποίοι έχουν εντοπιστεί από τις παράλληλες έρευνες των ελληνικών αρχών και του FBI και ήδη έχει ζητηθεί το άνοιγμά τους.

Το ένα πολιτικό πρόσωπο εμφανίζεται εκτεθειμένο μετά τον εντοπισμό λογαριασμού στην Ελβετία που εμφανιζόταν να διαχειρίζεται συνεργάτιδά του. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, η συνεργάτιδα λειτουργούσε ουσιαστικά ως ταμίας και, σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία, παραλάμβανε τα χρήματά εξ ονόματος του πολιτικού. Ο επίμαχος λογαριασμός έχει ήδη ανοίξει και τα στοιχεία αποστέλλονται σταδιακά στις ελληνικές αρχές.


Ο δεύτερος πολιτικός, επίσης σύμφωνα με τα όσα έχει αποκαλύψει το Documento, φέρεται να έχει λάβει χρήματα απευθείας από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis δίνοντας για κατάθεση τον λογαριασμό εταιρείας offshore δικών του συμφερόντων. Μόλις ανοίξει ο τροφοδότης λογαριασμός οι καταθέσεις θα φανούν αμέσως και αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες τότε οι αρχές θα οδηγηθούν στην offshore και πολύ πιθανόν και στα φυσικά πρόσωπα. Τα στοιχεία αυτά έχουν αξιολογηθεί και από τις αμερικανικές αρχές και η εταιρεία αναζητείται μεταξύ αυτών που έχει δημιουργήσει Ελληνοελβετός εξπέρ στο στήσιμο offshore και ο οποίος ερευνάται για υποθέσεις εξοπλιστικών και φαίνεται να έχει δημιουργήσει τις εταιρείες που χειριζόταν ο γνωστός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.

Όλα τα στοιχεία ερευνώνται και αξιολογούνται όχι μόνον από τους έλληνες εισαγγελείς αλλά και από το FBI, με το οποίο πλέον έχουν έρθει σε επαφή και οι προστατευόμενοι μάρτυρες της ελληνικής δικογραφίας. Στην πράξη, οι έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν ενταχθεί και στην αμερικανική έρευνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει τρία ταξίδια στην Αυστρία, όπου και εξετάστηκαν από μικτή αμερικανική αποστολή αποτελούμενη από πράκτορες του FBI, ερευνητές της κεφαλαιαγοράς και εισαγγελέα...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες