Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Εκτός σπηλιάς όλα τα παιδιά στην Ταϊλάνδη...

Μετά από τρεις ημέρες παγκόσμιας αγωνίας και υπεράνθρωπης προσπάθειας, οι δύτες κατάφεραν να βγάλουν όλους τους εγκλωβισμένους από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις 23 Ιουνίου...

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Η τρίτη φάση που αφορούσε τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων πιο αδύναμων παιδιών και του Chantawong άρχισε στις 05.30, ώρα Ελλάδας. Οι δύτες αυτήν τη φορά ήταν 19.

Στις 11.50 το 9ο παιδί εμφανίστηκε εκτός σπηλιάς. Είκοσι λεπτά αργότερα, επιβεβαιώθηκε και η διάσωση του 10ου παιδιού, ενώ προέκυψε η πληροφορία πως τα δυο τελευταία αγόρια και ο προπονητής ολοκλήρωσαν το κομμάτι της κατάδυσης και πέρασαν στο δεύτερο (προτελευταίο) θάλαμο της σπηλιάς, προ της εξόδου.

Το 11ο παιδί βγήκε στις 13.03, οπότε ο κόσμος ενημερώθηκε ότι το τελευταίο αγόρι και ο προπονητής είχαν φτάσει στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής.

Οι τρεις φάσεις της δύσκολης επιχείρησης

Η δύσκολη επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και μετείχαν 90 δύτες, 40 από την Ταϊλάνδη και 50 από όλα τα άλλα σημεία της γης. Οι πρώτοι σπηλαιοδύτες χρειάστηκαν πέντε ώρες για να φτάσουν στα παιδιά και έξι να επιστρέψουν, λόγω των ρευμάτων. Από την αρχή έγινε γνωστό πως ο απεγκλωβισμός θα αρχίσει από τα πιο δυνατά παιδιά, ότι θα βγουν ένα-ένα και πως η επιχείρηση θα κρατούσε δυο με 3 ημέρες.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης διήρκεσε δέκα ώρες και απεγκλωβίστηκαν τέσσερα παιδιά, τα οποία μόλις εξήλθαν του σπηλαιου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε ασθενοφόρο που τους μετέφερε έως το σημείο που περίμενε ελικόπτερο, το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 11:40 (ώρα Ελλάδος).

Στις 07.00 της Δευτέρας ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες