Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Αλλαγές στα βουλευτικά προνόμια...

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής, από την ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, καθώς και αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των βουλευτών της Περιφέρειας, των γραφείων τους και...
λοιπές παροχές, προανήγγειλε σήμερα ο Νίκος Βούτσης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει εναρμόνιση του αριθμού των υπαλλήλων που δικαιούνται τα κόμματα σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ψήφισης των νέων αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής, ο πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε εξάλλου ότι στην παρούσα Σύνοδο θα αποφασιστεί το καθεστώς της φύλαξης των πρώην προέδρων της Βουλής, των πρώην πρωθυπουργών κ.ά., στους οποίους διατίθεται ένας αριθμός αστυνομικών, ο οποίος αποδεσμεύεται από την αστυνομική δύναμη της χώρας.

Σχετικά με τους υπηρετούντες υπαλλήλους της Βουλής στις γραμματείες των κομμάτων, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε ότι εξορθολογίζεται και αυτό το καθεστώς ως εξής: στα δύο πρώτα κόμματα, σε κοινοβουλευτική δύναμη, θα υπηρετούν 20 άτομα, 10 υπάλληλους θα απασχολεί το τρίτο κόμμα και τα άλλα κόμματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν από πέντε υπαλλήλους.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την πρότασή του που αφορά την αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης 68 ειδικών φρουρών στη Βουλή και δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επιλυθεί στην προσεχή αναθεώρηση του Κανονισμού. «Δεν μπορώ να απολογούμαι ούτε εγώ, ούτε η Βουλή. Το Σώμα αυτό δημιουργήθηκε ξαφνικά ως επιπρόσθετο δυναμικό και τώρα πρέπει - και δεσμεύομαι γι' αυτό - να το τακτοποιήσουμε», ανέφερε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες