Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Τα νέα κόλπα για... χατίρι του Nammos στη Μύκονο!

Τα νέα κόλπα για... χατίρι του Nammos στη Μύκονο!
Το πάρτι της χλιδής, της φοροδιαφυγής και της αυθαιρεσίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στο «κρατίδιο» της Μυκόνου και το Δημόσιο όχι μόνο εθελοτυφλεί μπροστά σε εξόφθαλμες παραβάσεις, αλλά βρίσκει και «παραθυράκια» στη νομοθεσία για να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες!

Ο λόγος για το κοσμικό κέντρο Nammos και το ετήσιο «γεγονός» της καλοκαιρινής συναυλίας (παραδοσιακά γίνεται από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Αντώνης Ρέμος, Σάκης Ρουβάς και Julio Iglesias)! Απ' ό,τι φαίνεται, η συναυλία θα γίνει κανονικά και φέτος, παρά το γεγονός ότι το Δημόσιο έχει ακυρώσει τη σύμβαση παραχώρησης της γνωστής παραλίας της Ψαρούς στο Nammos.
Πέρυσι, το κόλπο έγινε μέσω τριετούς σύμβασης παραχώρησης της παραλίας στο κέντρο Nammos (την έφερε στην επιφάνεια η «δημοκρατία») αντί συνολικού μισθώματος 64.800 ευρώ ή 21.600 ευρώ κατ' έτος! Η σύμβαση τελικά ακυρώθηκε, όχι γιατί το μίσθωμα ήταν σκανδαλώδες, άλλα με πρόσχημα ότι έγιναν παράνομες πολεοδομικές παρεμβάσεις στον αιγιαλό κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου.
Για να μπορούν να γίνουν και φέτος οι συγκεκριμένες «παρεμβάσεις» και να πραγματοποιηθεί η ετήσια συναυλία (κυριολεκτικά εις τον αφρό της θάλασσας) βρέθηκε ένα άλλο κόλπο αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της νομοθεσίας (υπ’ αριθμ. 8220/131/14, ΦΕΚ Β’ 1651/2014, απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), που επιτρέπει την προσωρινή εγκατάσταση πλωτής εξέδρας για τις ανάγκες πρόσδεσης σκαφών.
Αυτό βέβαια στα χαρτιά, γιατί στην πράξη όλοι γνωρίζουν ότι στη συγκεκριμένη εξέδρα θα μπορεί άνετα να γίνει η ετήσια συναυλία (με εισπράξεις 2.000.000 ευρώ), με το Δημόσιο να παίρνει ένα μίσθωμα-κοροϊδία, όπως προκύπτει από έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία»!
Με την απόφαση (Αριθ. Πρωτ.: 3122.2-06/50773/2018) που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης επιτρέπεται «η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, εμβαδού 79,11 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Ψαρού για λογαριασμό της εταιρίας ΝΑΜΜΟΣ Α.Ε. και έμπροσθεν της ομώνυμης επιχείρησης».
Ετσι, ξεπερνιέται ο σκόπελος της παραχώρησης του αιγιαλού, βγάζοντας από τη δύσκολη θέση το υπουργείο Οικονομικών, που συνεχίζει -παρ' όλα αυτά- και ξεπουλάει άλλες «χρυσές» παραλίες στη Μύκονο (όπως μέρος της παραλίας της Φτελιάς στο κέντρο Alemagou για τρία χρόνια, αντί συνολικού μισθώματος 14.405 ευρώ ή περίπου 4.800 ευρώ κατ' έτος!). Σύμφωνα με την απόφαση για την παραλία της Ψαρούς:
NAMMOS
• Το οικονομικό αντάλλαγμα για την τοποθέτηση και χρήση της πλωτής εξέδρας ορίζεται σε 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (!), ήτοι, εν προκειμένω, 2.373,30 ευρώ!
• Η μέγιστη περίοδος παραμονής της πλωτής εξέδρας στη θάλασσα είναι έξι μήνες ανά έτος, μετά το πέρας της οποίας θα πρέπει να απομακρύνεται από αυτήν.
• Η πλωτή εξέδρα θα χρησιμοποιηθεί για προσωρινή πρόσδεση σκαφών και θα τοποθετηθεί από την αιτούσα εταιρία στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό (είναι άξιον απορίας πώς μπορεί να γίνει πρακτικά αυτό).
Το κέντρο Nammos είχε και μπλεξίματα με την Εφορία, η οποία επέβαλε «λουκέτο» 48 ωρών, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα διαπιστώθηκε πως δεν είχαν εκδοθεί 250 αποδείξεις, συνολικού ύψους 73.000 ευρώ!
Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες