Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σούπερμαν χωρίς μπέρτα...

Υπάρχουν στη ζωή για να παρατείνουν τη ζωή. Άλλων, όχι τη δική τους. Η δική τους σε κάθε επιχείρηση διάσωσης κινδυνεύει όσο...
και εκείνων τους οποίους διασώζουν. Μπορεί και περισσότερο.

Ο θάνατος του εθελοντή δύτη στην παραλίγο πολυάριθμη τραγωδία της Ταϊλάνδης το επιβεβαιώνει. Εκείνος πέθανε –στα μόλις 37 του–, τα υποψήφια θύματα σώθηκαν. Όλα! Προσφορά η ζωή του στη ζωή τους. Έβγαλε την καρδιά του, την κράτησε στο χέρι και την πρόσφερε. Το βλέπουμε τόσο συχνά εδώ και αλλού. Έχουμε δει:


** Τους άδρες της ΕΜΑΚ να χώνονται μέσα σε ετοιμόρροπα ερείπια από τον σεισμό και να έρπουν κάτω από πεσμένες τσιμεντένιες πλάκες πριν καν σταματήσει η γη να τρέμει. Δηλαδή να μπαίνουν στην παγίδα μαζί με τον παγιδευμένο θύμα για να το απεγκλωβίσουν.

** Τους πυροσβέστες στους Δίδυμους Πύργους που καταπλακώθηκαν από τους καιόμενους ουρανοξύστες σε επιχείρηση διάσωσης και ενώ ήξεραν ότι από στιγμή σε στιγμή ερχόταν η κατάρρευση!



** Τους διασώστες στην πυρκαγιά του λαμπαδιασμένου ιταλικού Νόρμαν Ατλάντικ στη φουρτουνιασμένη Αδριατική, το 2014, παραμονές Πρωτοχρονιάς. Οι επιβάτες του δρομολογίου Πάτρα-Ανκόνα κυκλωμένοι από νύχτα-κατράμι, ζωσμένοι από τεράστια κύματα σε ένα ακυβέρνητο πλοίο, παγιδευμένοι από τις ανεξέλεγκτες φλόγες που ξεχύνονταν παντού (από παντού!) έδιναν μάχη για να αποδράσουν από την επί γης κόλαση. Να αναδυθούν από αυτό το πλωτό φέρετρο με τις πυρακτωμένες λαμαρίνες κάτω από τα πόδια του.



Αλλά οι διασώστες έμπαιναν στο καμίνι γλιστρώντας με σχοινιά στο κουφάρι τού σκάφους, κρεμασμένοι από τα σούπερ πούμα που τα σάρωναν στον αέρα τα οκτώ Μποφόρ για να αρπάξουν από το χείλος του τάφου μελλοθάνατους. Φυσικά με τον ΑΜΕΣΟ κίνδυνο να παγιδευτούν οι ίδιοι και να καούν, να σκοτωθούν, να πνιγούν, να αφήσουν πίσω οικογένειες. Γιατί δεν ήξεραν αν θα βγουν ζωντανοί από το πυρακτωμένο σκάφος που τελικά κάηκε. Κάηκε ολόκληρο!

Όλοι αυτοί, Ταϊλανδοί, Αμερικανοί, Άγγλοι, Έλληνες και λοιποί, όπου γης, που μεταγγίζουν τη δική τους ζωή στη ζωή άλλων, είναι διπλά άνθρωποι. Είναι Σούπερμαν χωρίς μπέρτα αλλά με καρδιά αφιερωμένη στον Άνθρωπο και ταμένη στη Ζωή. Να τους έχει ο Θεός καλά, δυνατούς και δοτικούς.

Διον. Βραϊμάκης

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες