Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Θρίλερ με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Ζουγκό: «Αφήστε με ν’ αυτοκτονήσω!»

Με μια αστραπιαία επιχείρηση έδωσαν τέλος στο θρίλερ με τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Ζουγκό οι αστυνομικοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την
τελευταία στιγμή ότι είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του, να βάλει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η ζωή του σώθηκε χάρη σε ένα φίλο του, ο οποίος είδε την επιστολή – καταγγελία για κυκλώματα στον χώρο του πολιτιστικού θεάματος που έστειλε σε έντυπα και ιστοσελίδες και ύστερα από παρέμβαση του εισαγγελέα, νοσηλεύεται από την Κυριακή υπό διαρκή ιατρική επιτήρηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Στην ανατριχιαστική επιστολή του με τίτλο «Αναγγελία μιας αυτοχειρίας», ο βραβευμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνης ανέφερε την ημερομηνία κατά την οποία είχε αποφασίσει να φύγει από τη ζωή (9 Ιουλίου) και υποδείκνυε ως ηθικούς αυτουργούς σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του πολιτισμού.
«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σημείωνε πως «τα πραγματικά αίτια της τελεσίδικης αυτής πράξης θα πρέπει να αναζητηθούν τους κόλπους του πολιτισμού και συγκεκριμένα του θεάτρου. Μιας υπέροχης συνωμοσίας όπου οι ενορχηστρωτές της είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.»
Aυτό που ζητά εδώ κι έντεκα χρόνια, είναι το βραβευμένο του έργο «Οι ζητιάνοι» να γίνει παράσταση αλλά όπως λέει χαρακτηριστικά, πέφτει συνέχεια σετοίχους.
Διάβασε περισσότερα στην εφημερίδα Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες