Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Έφθασε στο Ιdlib από το Αφγανιστάν κορυφαίος συνεργάτης του al Zawahiri του αρχηγού της Al Qaeda. H μάχη για την απελευθέρωση του Ιdlib είναι κοντά.


Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή έφθασε στο Ιντλίμπ στη Βόρεια Συρία προερχόμενος από το Αφγανιστάν ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης της
Al Qaeda του al Zawahiri. H HTS που κυρίως αυτή ελέγχει την κατεχόμενη επαρχία είναι η μετεξέλιξη της al Nusra που αποτελεί την πτέρυγα της Al Qaida στη Συρία. Η άφιξη σε συνδυασμό με την πληροφορία που διέρρευσε σήμερα και πάλι από στρατιωτική πηγή ότι ο συριακός στρατός πήρε εντολή να μετακινηθεί προς τη Λατάκια γιατί επίκειται μεγάλη επιχείρησή του για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ σηματοδοτεί ότι είμαστε κοντά σε μια τέτοια επιχείρηση και ο υψηλόβαθμος της πήγε για να οργανώσει την άμυνα των τρομοκρατών και να τους εμψυχώσει.
Παράλληλα ο συριακός στρατός εντείνει τις αεροπορικές του επιδρομές κατά τρομοκρατών στην κατεχόμενη επαρχία του Ιντλίμπ και βομβάρδισε θέσεις τους σε  al-Kéfir, Farika, Al-Bashiriya, Mechmechan, Mahambel, Ouroum al-Jawz, Kenisset Beni Izz, al-Rami, Bestanqoul ,al-Qyassat και σε  Sirmaniyah και στη ζώνη του θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Β Χάμα που συνορεύει με Ιντλίμπ.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

απο 11-01-09

Συνεργάτες